Corbins treu a licitació la reforma integral de l’històric edifici de “La Creu”

REDACCIÓ
Publicat: 
21-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Corbins treu a licitació la reforma integral de l’històric edifici de “La Creu”
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Corbins

Es tracta de l’obra “més important” d’aquest mandat i permetrà tenir un equipament multidisciplinar


L’Ajuntament de Corbins ha tret a licitació les obres de rehabilitació integral de l’edifici de “La Creu”, que antigament acollia les oficines de l’ajuntament, l’habitatge de l’algutzil, la biblioteca i la ràdio municipal i que ara utilitzen diferents associacions del municipi. 

El consistori afronta aquesta actuació com” la més important d’aquest mandant i dels darrers”, ha apuntat l’Alcalde de  Corbins, Jordi Verdú, qui afegeix que amb la rehabilitació integral “tindrem un equipament plenament del segle XXI”.

El projecte de rehabilitació de l’edifici es podrà dur a terme gràcies a la subvenció del “Programa d’impuls a la Rehabilitació d’edificis públics” (PIREP) finançada per fons europeus que arriba als 506.243€. Aquests ajuts s’emmarquen en el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR) dels fons europeus Next Generation.

El pressupost de l’obra és de 530.561,68 euros i 111.417,95 euros d’IVA, el que fan un pressupost d’execució de contracte de 641.979,63 euros. En aquest sentit, Verdú ha destacat que la “bona feina de tresoreria” permetrà assolir l’increment de preu de l’IVA.

La previsió de l’ajuntament és que les obres tinguin una durada de 8 mesos. Un període en què es farà una reforma profunda que remodelarà la teulada, la façana, parets i espais interiors, que quedaran distribuïts habilitant una zona multidisciplinar i alhora es millorarà l’accessibilitat.

Finalment, Jordi Verdú ressalta la importància de l’actuació, ja que “un municipi com Corbins té un pressupost anual d’1 milió d’euros i estem parlant d’una subvenció de 500.000€”.
 

Comparteix

També t'interessarà