#Coronavirus: Confirmat el segon cas a Catalunya, un noi de 22 anys que ha estat a Itàlia

ACN
26-02-2020
  • #Coronavirus: Confirmat el segon cas a Catalunya, un noi de 22 anys que ha estat a Itàlia
  • Reunió dels responsables de Salut pel coronavirus, amb secretaris generals de tots els Departaments del Govern i delegats territorials

El Departament de Salut ha confirmat aquest dimecres el segon cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'un noi de 22 anys de l'àrea de Barcelona que ha estat a la zona de Milà entre el 22 i el 25 de febrer. Ell mateix es va presentar dimarts a l'Hospital Clínic amb símptomes lleus: mal de coll i 37,5 graus de temperatura. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que ara s'estan identificant els seus contactes perquè quedin aïllats als seus domicilis. La primera infectada, una dona italiana de 36 anys, evoluciona "perfectament bé", ha dit Guix. Va acudir ella mateixa a l'Hospital Clínic amb símptomes lleus, on està ingressada, i el seu estat de salut és bo. Els vuit casos sospitosos explicats dimarts han donat negatiu. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que "no hi ha transmissió local o comunitària" del virus, que actualment és importat.


 

Pere Godoy, president de la Societat Espanyola d'Epidemiologia i cap del Servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública a Lleida:

"Els protocols contra el coronavirus a Lleida estan funcionant perfectament"


 

Coronavirus Pere Godoy
Foto Miquel de Santiago
Pere Godoy Coronavirus
Foto Miquel de Santiago
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...