Correus obrirà dissabte a Catalunya gairebé 100 oficines per "agilitzar" el vot per correu

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
06-07-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Correus obrirà dissabte a Catalunya gairebé 100 oficines per "agilitzar" el vot per correu
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

Correus obrirà aquest dissabte 8 de juliol gairebé 100 oficines a Catalunya per "agilitzar" el vot per correu de 9 hores a 14 hores. 33 seran a la ciutat de Barcelona i la resta als municipis on hi ha un major número de documentacions electorals sol·licitades. L'empresa pública assegura, a través d'un comunicat, que contractarà els efectius "que siguin necessaris" per garantir aquest sistema de vot per a les eleccions del 23-J. "Si fos necessari, superant els 12.000 efectius que han proposat les organitzacions sindicals", afegeix. El vot per correu es pot sol·licitar fins al 13 de juliol inclòs, via web o a les oficines, i es pot dipositar fins al 20 de juliol.

Tenint en compte l'alt número de sol·licituds, Correus ja ha demanat als ciutadans que votin per correu a les eleccions del 23-J que no esperin a "última hora" per dipositar el seu vot.

S'amplia el termini per votar per correu a les Eleccions Generals 2023
Peu de foto: 
Foto Miquel de Santiago

Els enviaments amb la documentació electoral, que comprèn el certificat d'inscripció en el cens, sobres i paperetes de totes les candidatures, s'estan fent des del 3 de juliol. El carter fa dos intents d'entrega de la documentació en mà al destinatari. En cas que no el trobi a casa, deixa l'avís perquè la reculli a l'oficina més propera. Per fer l'entrega, el personal de Correus comprova la identitat del votant amb el DNI, el passaport o el permís de conduir i anota el número identificatiu, de manera que dona fe de la recepció dels sobres i paperetes amb la signatura de l'entrega per part del sol·licitant.

D'altra banda, la Junta Electoral Central permet reexpedir la documentació electoral, si l'elector ho demana. Així, si una persona ha demanat sol·licitar rebre la documentació electoral en una direcció i ha de marxar abans de rebre-la, pot demanar el canvi a qualsevol oficina informatitzada de Correus amb el número de registre de la documentació electoral.

El sol·licitant del vot podrà fer-ho fins al dijous 20 de juliol i s'haurà d'identificar amb el DNI, el passaport, el permís de conduir, la targeta de residència o qualsevol altre document vàlid que permeti identificar-lo. Qui vulgui delegar-lo, haurà d'emetre una autorització, signada per l'elector i acompanyada d'una fotocòpia del seu document identificatiu i de l'elector.

Comparteix

També t'interessarà