Craviotto es reconverteix

xavier pujol
Publicat: 
06-12-2016
Actualitzat: 06-12-2016 11:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Craviotto es reconverteix

Saül Craviotto tindrà una motivació extra per afrontar el nou cicle olímpic que arranca amb vista a Tòquio 2020, després que la Federació Internacional de Canoa (ICF) hagi aprovat en el seu últim congrés l’exclusió dels Jocs del K2 200 masculí, en el qual va aconseguir aquest estiu la medalla d’or a Rio al costat de Cristian Toro, i la reducció del K4 de 1.000 metres a 500, la distància favorita del lleidatà i amb la qual va estrenar el seu palmarès olímpic a Pequín amb l’or en K2, al costat del gallec Carlos Pérez Rial. “M’han fet un favor increïble”, assegurava ahir el doble campió olímpic, que reconeix que “amb els anys vas perdent explosivitat i millores en resistència, que sempre ha sigut el meu fort. El K2 200 em quedava curt, perquè no té res a veure una distància amb l’altra, ja que estem parlant del doble de temps (de 30 segons a un minut i mig)”. “Si hagués seguit en aquesta prova se m’hauria fet molt més llarg aquest cicle olímpic. En canvi, ara la motivació és una altra de molt diferent, perquè és la meua distància, en la qual més em diverteixo i en la qual més m’agrada entrenar-me”, destaca el palista lleidatà.

De fet, ja ha començat a entrenar-se amb el K4. “Fa un mes que estem provant amb diferents combinacions. Serà un batalla llarga, perquè som molts els que optem a les places, però em motiva moltíssim”, assegura Craviotto, a qui fa una especial il·lusió tornar a la distància de 500 metres. “M’encantaria acabar la meua carrera amb una medalla en K4 500, perquè seria com tancar un cicle que vaig començar amb l’or en el K2 500 a Pequín. Seria genial”, assegura el lleidatà, que continuarà competint en el K1 200. De cara a la pròxima temporada, Craviotto diu que la pressió serà zero. “Acabades unes llargues vacances després dels Jocs, la veritat és que m’està costant tornar a agafar la forma. Estic encara molt verd, però no vull atabalar-me. Després dels Jocs de Londres, ja ho vaig fer així i al final m’ha anat molt bé. Vull prendre-m’ho amb calma, centrar-me a entrenar el K4 i sense descuidar el K1 200”, afirma. Aquests canvis aprovats per la ICF, que han de ser ratificats encara pel COI, van encaminats a aconseguir la paritat homes-dones, de manera que la distància de K2 200 masculina se suprimirà a favor de la K1 200 femenina.

Els lleidatans Dani Marzo i Jesús Pérez, que s’han quedat a les portes de disputar els Jocs Olímpics de Londres 2012 i Rio 2016 en la modalitat de C2 d’eslàlom, han reformulat els seus objectius per al 2017 en previsió que la canoa doble quedi finalment exclosa dels Jocs de Tòquio 2024 a favor del C1 femení, canvi que també ha de ser aprovat pel COI el proper mes de març. És per això que els dos palistes alternaran l’any que ve la competició individual amb la de C2, una cosa que ja van començar a fer al final de la passada campanya. Els seus objectius són ambiciosos, ja que tots dos aspiraran a classificar-se per al Mundial, l’Europeu i les Copes del Món a títol individual, i també per al Campionat del Món de C2, en aquest cas tant de l’especialitat d’eslàlom com de descens, ja que per primera vegada el 2017 es disputaran tots dos en una mateixa seu, de la mateixa manera que succeirà a la cita del 2019 a la Seu d’Urgell. De fet, el duo lleidatà és el vigent campió d’Espanya de les dos disciplines i a la Copa del Món de la Seu d’Urgell va ser plata.

Els lleidatans Lluís Rabaneda i Meritxell Rodríguez, a la ICF

El piragüisme lleidatà tindrà a partir de la pròxima temporada dos representants a la Federació Internacional de Canoa (ICF). D’una banda, Lluís Rabaneda, de Llavorsí, que repetirà com a màxim responsable mundial del freestyle, i de l’altra, Meritxell Rodríguez, de la Seu d’Urgell, que s’estrena com a assessora del comitè d’eslàlom.

Comparteix

També t'interessarà