Crèdits i regadiu, primeres mesures per l’incendi de la Ribera d’Ebre

ACN
01-08-2019
  • Crèdits i regadiu, primeres mesures per l’incendi de la Ribera d’Ebre

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va anunciar ahir, després de reunir-se amb els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre, les primeres mesures de xoc per facilitar la recuperació de la capacitat productiva dels agricultors i ramaders afectats de les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià. Les mesures més immediates són la neteja de la fusta cremada, que s’efectuarà durant aquest mes, i una línia de crèdits de 5 milions d’euros, els interessos dels quals els assumirà el departament d’Agricultura.

Així mateix Jordà també va anunciar una inversió de 3,5 milions d’euros per estendre el reg de suport a tota la zona afectada. Respecte als ajuts a fons perdut, la consellera va explicar que al setembre seguiran tractant el tema, malgrat que en aquest sentit es va comprometre a “estudiar els casos particularment i atendre totes les demandes i necessitats que sorgeixin”. “S’aplicaran més mesures, però aquestes eren les més urgents ara mateix”, va dir Jordà.

En aquest aspecte, l’alcaldessa de Llardecans, Carme Pinyol, va valorar positivament aquest primer paquet de mesures de xoc sobretot en pel que fa als ajuts al reg ja que un terç del perímetre de l’incendi va calcinar cultius de secà. “És important que l’aigua arribi als pagesos, és la principal prioritat, més tard ja parlarem dels altres ajuts”, va explicar Pinyol.

Finalment, Teresa Jordà es va comprometre a estudiar un a un tots els casos dels afectats pel foc. Es buscaran solucions, va assegurar, per a tots aquells que per l’edat o falta de relleu no puguin fer-se càrrec dels crèdits i préstecs per recuperar els cultius. “L’objectiu és evitar que ningú es vegi obligat a abandonar les seues explotacions”, va sentenciar Jordà.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?