ALBERT FERNÁNDEZ
20-05-2018
Actualitzat: 20-05-2018 10:37
  • Creu per a l’Alpicat

L’entrenador de l’Alpicat, Sergi Vela, es va mostrar poc esperançat arran de la derrota del seu equip davant del Borges, que posa les coses molt difícils als del Segrià per tractar de ser cinquens per la cua i optar a la salvació pels descensos compensats. “És una derrota dolorosa que confirma la mala temporada”, va afirmar, i va afegir que “després del partit de l’Andorra provarem de treure conclusions, però des del club no hi ha hagut una bona planificació. Si després de 33 jornades estem en aquesta situació alguna cosa devem haver fet malament”. En aquest sentit, va mostrar certa indignació a l’explicar que, estant en una “situació límit”, tingués a la banqueta tres jugadors del filial i un del juvenil. “Al final no n’ha entrat cap perquè hem marcat el 2-3 i no era la situació propícia perquè debutessin”, va recalcar el tècnic.

Sobre el partit, Vela va explicar que “hem tingut una ocasió molt clara en el minut dos” i va afegir que “l’empat no era dolent, i amb el 2-3 hem tret el coratge i hem disposat de dos ocasions que haurien suposat l’empat”.

El Borges es va emportar d’Alpicat el derbi que va tancar la temporada al Parc del Graó (2-3). Egea va avançar l’Alpicat en el primer temps, però el Borges va remuntar fins a l’1-3 gràcies als gols d’Aitor, Torné i Pelegrí, i Vendrell va escurçar la diferència en els últims minuts del xoc. El quadre local va vorejar l’empat, però finalment no va poder salvar un punt que podia ser molt valuós per conservar la catorzena posició.

Vendrell va estar a punt d’inaugurar el marcador en el minut 2, aprofitant una passada llarga d’Egea, que el va deixar sol davant de Roger. El davanter va picar la pilota per damunt del porter però va sortir fregant el pal.

Més enllà d’aquesta clara acció local, va ser el Borges el que va portar el pes del matx durant els primers vint minuts de joc. Al 21, Egea va desequilibrar el xoc a favor dels de Sergi Vela. Rosell recuperava la pilota en un rebuig de córner i assistia Egea, que aprofitava la sortida de la defensa per quedar-se sol dins de l’àrea i batre amb un xut creuat Roger (1-0). Malgrat el gol, el primer temps va ser favorable als de les Garrigues, que en el minut 37 van aconseguir l’empat, per mitjà d’Aitor en un contraatac (1-1).

Ja en el segon temps, l’Alpicat va arriscar una mica més, fet que gairebé li va costar el segon gol en una contra quan Pijuan va rematar una pilota llarga amb un cacau creuat que va tocar al pal de la porteria de Joel. Caste i Vendrell, per la seua part, haurien pogut marcar el 2-1 per als de Sergi Vela, però Roger en primer lloc i un defensa a l’àrea petita després van evitar el gol local. Quan més a prop semblava del gol l’Alpicat, va arribar l’1-2. Torné rematava dins de l’àrea una gran centrada de Quini per avançar els visitants.

En el minut 70, a més, Pelegrí va posar l’1-3 amb una rematada de cap dins de l’àrea després d’una falta lateral. Joel va salvar el quart gol en el minut 79 i Vendrell va escurçar distàncies en el 82 amb un gran gol després d’assistència de Traguany.

Amb un joc d’anades i vingudes, Caste va tenir l’empat en dos ocasions amb trets que van sortir fregant el pal, amb un Alpicat buscant desesperadament aconseguir com a mínim un punt per conservar el catorzè lloc en la classificació. Tanmateix, el marcador no es va moure, i les úniques opcions de salvació de l’Alpicat passen per ser catorzè –encara que no depèn d’ell– i esperar als descensos compensats.

Fran Bessone s’estrenava ahir com a entrenador titular després de la marxa de Joan Roca i va explicar que va ser “un debut tranquil”. “Fa temps que treballo amb el grup i, ja que era un partit sense transcendència, he pogut prendre decisions amb més calma”. En aquest sentit, Bessone va donar oportunitat a jugadors que no han gaudit de tants minuts al llarg de la temporada, encara que en el segon temps van entrar en lliça alguns titulars consagrats. “Tots han estat bé i estic molt content amb ells”, va afirmar.

Sobre el matx, va explicar que el primer temps va ser “molt igualat, amb opcions per a tots dos, però amb l’Alpicat creant més perill. Tenen un joc directe treballat i una gran segona línia que ens ha fet mal”, però va afegir que “hem sabut aguantar els seus atacs i al final han tingut ocasions clares que no han aprofitat”. En aquest sentit, va reconèixer que el seu equip també va estar “desencertat” en la recta final, quan el quadre local estava bolcat a l’atac. També va explicar que “es notaven els nervis” en el conjunt local i que “quan ha arriscat han arribat els 3 gols”.