⏯️ Creu Roja repartirà joguines a més de 2.000 infants de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
22-11-2021
Actualitzat: 22-11-2021 11:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Creu Roja repartirà joguines a més de 2.000 infants de Lleida

La joguina educativa, projecte desenvolupat per Creu Roja Joventut de Catalunya pretén, un any més, garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. Aquest 2021, les conseqüències derivades de la pandèmia de la COVID-19 han perpetuat i agreujat la vulnerabilitat de famílies d’arreu del territori català a les que ja atenen des de Creu Roja Joventut. És per això que, tot i el conjunt de restriccions, s’ha treballat per cobrir les necessitats de tots els infants, i un cop més ens tornem a bolcar amb els drets dels infants.

Amb el lema Els seus drets en joc, la Campanya té com a objectiu principal fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat. És per aquest motiu, que es recolliran i distribuiran joguines noves, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives entre infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya.  

Per fer possible aquest objectiu, s’organitzaran un centenar de persones voluntàries d’11 assemblees de la Creu Roja Lleida, per tal que la campanya arribi a 100 municipis lleidatans i més de 2.000 infants.

La presentació de la campanya va tenir lloc el passat divendres, 20 de novembre, coincidint amb el Dia Mundial dels Drets dels Infants, amb una MasterClass de salsa a càrrec del ballarí Oscar Balsells a la plaça de l’ajuntament de Mollerussa. L’activitat es va realitzar amb la voluntat de fer visible i extensiu el missatge de la campanya: garantir el dret dels infants al joc.

Més enllà d’aquestes activitats inicials, durant el període de la Campanya es realitzaran més de 50 actuacions al carrer arreu del territori on el voluntariat sensibilitzarà a la població sobre la importància de garantir el dret al joc i el seu valor educatiu, així com punts de recollida de joguines i altres activitats gràcies a entitats i empreses col·laboradores que se sumen a la Campanya de Joguines a Lleida. 

A través de les xarxes socials de Creu Roja Joventut Lleida (@creurojajoventutlleida) es podrà seguir tota informació relacionada a la Campanya. Per altra banda, podeu consultar els punts de recollida i activitats a la pàgina web www.lajoguinaeducativa.com entre el 20 de novembre i el 4 de gener del 2022.

Diferents fórmules de col·laboració                                   

A més de sol·licitar la implicació de la ciutadania, Creu Roja Joventut demana la col·laboració d’empreses, comerços i entitats. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules: des de la donació de joguines, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida, entre d’altres.

Les donacions es podran fer als diferents punts de recollida que es poden consultar a la web www.lajoguinaeducativa.org. Al mateix espai web es pot veure el calendari de les diverses activitats previstes a les diferents localitats.

Comparteix

També t'interessarà