Cribratge a Sícoris i CN Lleida

XAVIER MADRONA
10-12-2020
  • Cribratge a Sícoris i CN Lleida
  • Cribratge a Sícoris i CN Lleida

El Sícoris i el CN Lleida són els dos clubs lleidatans que ha elegit la Generalitat, sobre un total de deu a tot Catalunya, per realitzar cribratges massius d’antígens entre els seus esportistes, tècnics i delegats majors de 16 anys. Ahir va tenir lloc una segona reunió telemàtica d’aquest pla pilot posat en marxa per la Generalitat entre representants d’aquesta desena d’entitats, a banda d’algun centre d’alt rendiment i tecnificació com el de piragüisme en aigües braves de la Seu d’Urgell, en què es va acordar efectuar aquests test en un termini d’un mes com a màxim.

Hi ha dos clubs elegits per Lleida (Sícoris i CN Lleida), Tarragona (CB Tarragona i Reus Deportiu) i Girona (GEiEG i CN Banyoles) i quatre per Barcelona (Reial Club de Polo, CN Barcelona CN Sabadell i CD Terrassa). Tots entitats socials amb gran implantació als respectius territoris i amb nombroses seccions esportives.

Les dos entitats de Lleida calculen que seran més de 200 persones majors de 16 anys les que les passaran

A la reunió van assistir representants dels esmentats clubs i dels departaments d’Esports i Salut, establint un pla d’actuació que han d’executar aquests clubs abans que acabi la primera quinzena de gener.

Aquestes entitats designades per als cribratges massius hauran de fer les proves d’antígens a les seues pròpies instal·lacions, preferentment en espais oberts o en el seu defecte ben ventilats, i també contractar sanitaris per gestionar els tests. Una vegada s’hagin fet les proves, per franges horàries i durant diversos dies, els clubs traslladaran la informació al CAP de la seua zona. Carles Mas, del CN Lleida, creu que “es demostrarà que el nivell de contagi en l’esport és molt baix”. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?