Crítiquen el bisbe de Solsona per qualificar l'avortament de "genocidi" i "crim abominable"

ACN
04-03-2021
  • Crítiquen el bisbe de Solsona per qualificar l'avortament de "genocidi" i "crim abominable"
    Peu de foto: 
    Foto Bisbat de Solsona

Una desena d'entitats de Tàrrega han expressat el seu rebuig a les afirmacions efectuades pel bisbe de Solsona, Xavier Novell, en el full diocesà de diumenge on qualifica l'avortament com "un dels genocidis més grans de la història" i de "crim abominable". Recorden que l'avortament és un dret a l'Estat des de l'any 2010 i assenyalen que "la legalització d'aquesta pràctica és fruit de l'incansable moviment feminista i la seva lluita". "Acabar amb la despenalització legal, va posar fi també a la precarietat i perillositat a què s'enfrontaven les dones que volien exercir-lo de forma clandestina", afegeixen en el comunicat. Des les entitats signants demanen "una condemna explícita de les institucions de Tàrrega i els partits que les conformen".

Les entitats defensen que "l'avortament no és ni un crim ni un genocidi" i consideren que utilitzar aquests termes per qualificar-lo suposa "una banalització total del seu significat i una pèrdua de memòria històrica, oblidant els grans genocidis que hi ha hagut al llarg del temps com l'extermini nazi, la inquisició espanyola o el genocidi armeni". A la vegada, critiquen que Novell utilitzi "l'altaveu que li proporciona la posició de bisbe" per "criminalitzar tot un col·lectiu per la seva manera de ser o fer". En aquest sentit, recorden que "ho ha fet anteriorment amb el col·lectiu LGTBI".

El comunicat el signen Dones Arrel, APADOC, Fòrum Femení d'Opinió, Guixanet, la Soll, Associació de Dones del Pedregal, Agrat, el Rostoll, AEIG Mestre Güell Roger de Llúria i GIC Centre d'Esplai.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta