Cuartito de poesía tanca un cap de setmana viladotià a l'Embarrat

REDACCIÓ
Publicat: 
31-05-2022
Actualitzat: 31-05-2022 10:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cuartito de poesía tanca un cap de setmana viladotià a l'Embarrat
    Peu de foto: 
    Festival Embarrat

El festival de creació contemporània que té lloc al Museu Trepat de Tàrrega, ha tancat el primer cap de setmana amb èxit, amb un programa on els assistents han pogut gaudir de música, dansa, arts visuals i dues exposicions d'art contemporani a diferents espais de l'antiga fàbrica targarina. L'Embarrat ha rebut un públic divers i participatiu, amb aplaudides xerrades i actuacions inspirades en la figura de Guillem Viladot. El certamen acompleix el seu objectiu de trencar barreres i apropar l'art contemporani al públic.

En aquesta vuitena edició de l'Embarrat, basada en l'obra de Viladot i sota el concepte de “La incomunicació”, les exposicions i activitats han fet homenatge a l'artista urgellenc en l'any del seu centenari. Les peces de l'exposició “Pardal Lo”, coproducció amb Lo Pardal - Fundació Guillem Viladot i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, es troba situada a les naus 1-3 amb la instal·lació de Nil Nebot i de Nicomedes Mendes,  al Departament Comercial amb Pepon Meneses i el projecte d'Anna Dot i Irena Visa, i els recitals de Cuartito de Poesia.  

L'exposició “La incomunicació” amb vuit artistes emergents, que han pogut explicar les seves obres directament al públic, es troba situada a la nau 18 i restarà oberta, així com “Pardal Lo”, fins al diumenge 5 de juny. 

En aquesta última data del festival, el programa comptarà amb tres activitats: una visita guiada a les exposicions amb els comissaris Pau Minguet i Jesús Vilamajó, un nou recital poètic a càrrec de Cuartito de Poesia, oferint una revisió de poemes de Viladot, i una acció participativa d'Anna Dot i Irena Visa. Aquesta darrera acció es tracta d'una recreació textual del paisatge agramuntí on va créixer i viure Viladot. Les artistes conviden tots i totes les assistents a portar una pedra, a poder ser arrodonida i que no estigui polida.

L'Embarrat continua la seva activitat més enllà de les dates del festival. Del 15 de juliol al 18 de setembre, l’exposició “Pardal Lo” es trasllada a la Sala Gòtika de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de Lleida. A l'octubre, l’exposició es trasllada a Lo Pardal - Fundació Guillem Viladot d’Agramunt. 

A més, entre juliol i setembre organitza dos tallers d'art comunitari: taller d’escriptura expandida a càrrec de l’escriptora Núria Bendicho, obert a la ciutadania, i el taller “Cent llunes ens ballen”, una experiència artística amb persones amb discapacitat intel·lectual i amb risc d’exclusió social de l’Associació Alba de Tàrrega i el Centre Espígol de Cervera.

DE 30 DE MAIG AL 4 DE JUNY

Visites guiades amb reserva prèvia a les exposicions Pardal Lo i La incomunicació, a càrrec dels comissaris. Per fer la reserva, truqueu al telèfon 618 30 41 93

DIUMENGE 5 DE JUNY

11 h Visita comentada dels comissaris Pau Minguet i Jesús Vilamajó a les exposicions Pardal Lo (artistes: Nicomedes Mendes, Nil Nebot, Pepon Meneses, Cuartito de Poesía, Anna Dot i Irena Visa) i La incomunicació (Alba Vilardebò, Alberto Alejandro Rodríguez, Ana Jarandilla, Francesc Ruiz Abad, Marina Vilches Ferrer, Marta Crespí, Miguel Alejos, Romina Casile).
Punt de trobada a la nau 5

12 h Acció poètica a càrrec de Cuartito de Poesía (Compañía inestable de la antigua y feliz Thä) amb un tast dels Poemes de la incomunicació de GV. Una breu mostra dels poemes més emblemàtics de Guillem Viladot.
Davant de la nau 19
15 min

12.30 h Acció artística participativa en el marc de l’exposició Pardal Lo i com a cloenda del festival: Com veuràs hi ha coses molt bones com és natural venint de mi, a càrrec de les artistes Irena Visa i Anna Dot. Una acció i recreació textual del paisatge agramuntí on va créixer i viure Viladot. (Es convida a tots i totes les assistents a portar una pedra, a poder ser arrodonida i que no estigui polida).
Departament Comercial
45 min

Comparteix

També t'interessarà