Cultura concedeix una ajuda per a l'organització de festivals cinematogràfics a Catalunya

REDACCIÓ
Publicat: 
12-10-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cultura concedeix una ajuda per a l'organització de festivals cinematogràfics a Catalunya

El Ministeri de Cultura i Esport, a través de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), ha concedit ajudes mitjançant el procediment de concurrència competitiva per a l'organització de festivals i certàmens cinematogràfics a Espanya durant 2022, entre les quals destaquen la concedida al Festival DocsBarcelona de 40.000 euros i al D'A Film Festival Barcelona 2022 per valor de 39.300 euros.

Altres beneficiaris de Catalunya són el FILMETS Badalona Film Festival, ANIMAC - Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, el Festival In-*Edit, la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, el Festival de Cinema Independent de Barcelona L ́Alternativa, MECAL PRO, REC. Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el Cerdanya Film Festival, Mostra FIRE i SUNCINE Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient.

Emmarcades en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, la quantia total de les ajudes incloses en aquesta convocatòria ascendeix a 1.311.924 euros.

S'han concedit ajudes a 64 entitats promotores de festivals i certàmens cinematogràfics entre els quals també es troben el Festival de Cinema Europeu de Sevilla, el Festival Internacional de Cinema de Gijón, la SEMINCI de Valladolid, el Festival Internacional de Cinema Documental i Curtmetratge de Bilbao – ZINEBI, el Festival Internacional de Cinema Iberoamericà de Huelva o ABYCINE-Festival i Mercat Cinema Independent.

Els 64 promotors destinataris de les ajudes dedicaran especial atenció a la programació i difusió del cinema espanyol, comunitari i iberoamericà, així com especial dedicació a pel·lícules d'animació, documentals i curtmetratges. Gràcies als fons del PRTR, les ajudes cobreixen despeses de digitalització i sostenibilitat dels festivals beneficiaris.

Aquestes ajudes corresponen a la primera convocatòria que realitza l'ICAA amb nous criteris de valoració, com ara la contribució dels festivals i certàmens a la sostenibilitat, a la promoció de la igualtat efectiva de la dona en el sector, a la captació i formació de nous públics, i a la inclusió de persones amb discapacitat.

Comparteix

També t'interessarà