Cultura popular, eix central de les festes de Tàrrega

X. SANTESMASSES
04-05-2017
  • Cultura popular, eix central de les festes de Tàrrega

L’àliga bicèfala de Tàrrega, creada per Agnès Pla i l’associació Guixanet, celebra els 10 anys d’existència i serà una de les protagonistes de la festa major de Tàrrega, que se celebrarà del 10 al 14 de maig amb mig centenar d’activitats. “Són unes festes més participatives i obertes a la ciutat i al territori”, va manifestar l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló. Tots els nens que visitin el consistori rebran una reproducció en miniatura de l’àliga. Per la seua banda, l’escriptor Xavier Garcia ha preparat una exposició a la Sala Marsà retrospectiva de l’àliga i durant el ball de l’Eixida i a la nit del Tararot es farà un reconeixement especial a l’emblemàtica figura.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Raül Palacios, va destacar que els eixos vertebradors de la festa seran la cultura popular, la gastronomia –trenta establiments oferiran tapes i beguda a 2,5 euros– i la música, amb grups com Oques Grasses, Doctor Prats i l’orquestra Selvatana. El dissabte 13 tindrà lloc la festa de les Santes Espines amb la processó de les relíquies. Destaca també el ball de l’Eixida i la nit del Tararot, en la qual participen tots els elements de la cultura popular de l’Urgell.

Les claus

  • Homenatge a l’àliga. Creada fa deu anys, el consistori ret homenatge a la figura obsequiant els nens amb reproduccions, una exposició i un reconeixement durant el ball de l’Eixida i la Nit del Tararot, entre altres actes.
  • Gastronomia i música. Trenta establiments de la ciutat oferiran tapes i beguda a 2,5 euros. Entre els grups musicals, destaquen Oques Grasses, Doctor Prats o l’orquestra Selvatana.
  • Trobada gegantera. El diumenge 14 se celebrarà la 30 Trobada Gegantera i el 33 Aplec de Sardanes. Durant tot el cap de setmana Tàrrega també acull el certamen Firacoc.

Trobaràs el programa complet de la festa aquí.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta