Cunillera: “L'Estat col·laborarà per modernitzar el Canal d'Urgell”

REDACCIÓ
24-09-2019
  • Cunillera: “L'Estat col·laborarà per modernitzar el Canal d'Urgell”

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va reafirmar ahir a Mollerussa el compromís de l’Estat amb la modernització del Canal d’Urgell. Durant una visita a la seu de la comunitat de regants amb el subdelegat a Lleida, José Crespín, Cunillera va reiterar la “plena disposició” de l’Executiu espanyol a “col·laborar per tirar endavant un projecte de gran magnitud i necessari per a les nostres terres”.

Cunillera va destacar la necessitat de “començar a treballar” en la modernització malgrat que el Govern espanyol estigui en funcions i la Generalitat tingui els pressupostos prorrogats. “Cal començar a treballar per quan sigui possible i així no d’haver de començar de zero.” Així mateix, va assenyalar que s’ha de buscar la implicació de la Unió Europea per obtenir el finançament necessari.

El projecte dels regants comprèn les prop de 75.000 hectàrees que rega el canal i planeja una inversió de 960 milions d’euros per guanyar eficiència energètica i en l’ús d’aigua, la qual cosa permetrà abandonar el reg a manta. Així mateix, l’adequació de les finques per implantar regs més eficients requerirà 360 milions més.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?