Cursa de l'Indiot amb 750 atletes a Mollerussa

JOAN GÓMEZ
27-12-2018
Actualitzat: 27-12-2018 10:49
  • Cursa de l'Indiot amb 750 atletes a Mollerussa

Álex Méndez (CA Arroyomolinos) i Núria Tilló (Xafatolls) es van adjudicar ahir la trenta-sisena edició de la tradicional Cursa de l’Indiot de Mollerussa, que va reunir un total de 750 atletes, entre la prova reina i les infantils, molt a prop dels 800 que s’havia marcat l’organització, que anava a càrrec de l’AE Xafatolls.

La prova masculina es va resoldre per escassos metres. Sobre un recorregut únic de 8 quilòmetres, el més ràpid va ser Álex Méndez, que va invertir un temps de 25.52 i va creuar la línia de meta amb un segon d’avantatge sobre José Manuel Vieito (XA SAR Vermú Petroni) i el local Diego Cardozo (Xafatolls), separats tots dos també per un segon. En l’apartat femení, la millor va ser Núria Tilló, del club amfitrió, que va firmar un crono de 29.48, seguit de la també lleidatana Eva Ledesma (Tri 4.40), segona amb un temps de 31.10, i de la independent Ariadna Jofre, tercera amb 32.00.

Per segon any consecutiu es va disputar la modalitat d’Ekkiden, que consistia a completar el recorregut en equips de dos corredors, els quals havien de passar-se el xip a meitat del trajecte com si fos un relleu. Amb una participació de 29 formacions, els guanyadors van ser Ahmed Hfairi i Roger Estradé (Xafatolls 7), amb un registre de 25.42, davant de Yolanda Cebrián i Josep Ramon Sanahuja (Xafatolls 8), que van invertir 29.05, i de Pau Aiguadé i Iker Cerezo (Xafatolls 10), tercers amb 29.40.

La sortida i l’arribada de la carrera es van centralitzar a la renovada plaça Manuel Bertrand i la carrera va transcórrer íntegrament pel centre de la capital del Pla d’Urgell, com és habitual, sobre un circuit de 4 quilòmetres en què els participants van haver de fer dos voltes. Els tres primers classificats van rebre un gall dindi envasat al buit i un trofeu al·legòric.