Dante Pérez: “A Lleida hi sobra el nacionalisme i hi falta més orgull lleidatà”

LLEIDACOM / Gerard Amigó
24-04-2019
  • Dante Pérez: “A Lleida hi sobra el nacionalisme i hi falta més orgull lleidatà”

Des de Lleida.com volem deixar de banda la política com a eix vertebrador d'aquesta entrevista i situar-hi la persona que hi ha darrera de la figura política. Coneixerem des d'un prisma més proper els candidats i candidates de Lleida a les eleccions generals del proper 28 d'abril, les quals configuraran els i les membres del Congrés del Diputats. Parlem amb Dante Pérez Berenguer, candidat del Partit Popular per Lleida, natural de Lleida de 32 anys, qui es presenta per segona vegada a unes eleccions sota les sigles del PP. Compta amb la plena confiança de Pablo Casado, qui ha apartat l’històric José Ignacio Llorens apostant per l’ex alcalde de Gimenells.

 

Qüestions personals

Amb quin color es sent més identificat? Amb el blau.

Quina afició li ocupa el seu temps lliure? M’agrada passejar, anar en bicicleta i la lectura.

El seu ideal de felicitat? Una Catalunya lliure de nacionalisme i pròspera.

Quina qualitat aprecia més en una persona? La sinceritat.

Quines considera que són el seu major defecte i la seva millor virtut? El meu major defecte crec que és la impulsivitat que tinc en algunes ocasions, que suposo que és fruit de la meva joventut. La meva millor virtut és la polivalència.

Quina seria la seva major desgràcia? La pèrdua d’un familiar o amic.

Com li agradaria morir? Fent el que m’agrada  i morir de sobte sense patir. Que ningu s’hagués de preocupar i de la forma més còmoda possible pels meus.

El seu heroi o heroïna de ficció? El Vegeta de Bola de Drac.

I la seva persona o personatge referent a la vida real? El Pare Salat, jesuïta del col·legi Claver i ex parroc de Gimenells.

Algun projecte frustrat que li hagués agradat emprendre? Fer la carrera de militar a Saragossa.

El seu nom preferit? Beatriu.

Si fos un superheroi, quin poder li agradaria tenir? Parar el temps.

Si vostè cregués en la reencarnació, en quina altra època – lloc diria que ha viscut o li hagués agradat fer-ho?A l'època actual i al mateix lloc on estic ara.

Quin hàbit, ja sigui seu o d’altres persones, no suporta? La intolerància.

Un fet històric que mereixi la seva admiració? La fita del descobriment d’Amèrica, que per molt que alguns la vulguin o desprestigiar o denigrar, és la gran fita de la història de la humanitat.

Té algun lema personal? Tot passa per alguna raó.

Quin diria que és el tret principal que defineix el seu caràcter? La determinació.

Relació amb el territori

Del territori de Lleida, quin es el seu racó amb encant preferit?

El Parc de la Mitjana, el Congost de Mont-rebei i el carrer Major.

Què ens pot dir sobre les comarques amb més problemes de despoblació?

Crec que és un dels principals problemes de la província. És fonamental impulsar una política agrària que fomenti el relleu generacional per les explotacions agrícoles i ramaderes de la província. També és fonamental el recolzament a l’emprenedoria en aquestes comarques, reforçar el paper de l’agricultura com el principal motor econòmic i millorar la xarxa viària.

Al seu parer, què sobra i què hi falta a Ponent?

Sobra el nacionalisme i hi falta una mica d’orgull del caràcter rural lleidatà.

Quins tres esdeveniments de qualsevol àmbit (cultural, econòmic, esportiu, social, lúdic, etc) dels molts que es celebren al llarg de l’any, en gaudeix més i/o assenyalaria com els més importants?

La Volta a Espanya quan passa per Lleida, les Festes de Maig de Lleida i la Setmana Santa.

Pot anomenar-nos quatre sectors econòmics que, al seu parer, siguin determinants en la millora de la vertebració i prosperitat del territori?

El sector agrícola-ramader, el turístic, vital per evitar el despoblament, el sector transport i el sector assistencial.

Relació amb el programa electoral

En quin sector ha desenvolupat la seva vida professional?

Bàsicament en major mesura m’he dedicat al sector del transport. També he estat vinculat a l’agricultura com a fill d’agricultors i ex alcalde d’un poble agrícola com Gimenells.  

Amb quins tres punts del programa electoral del seu partit es sent més identificat?

La defensa de la unitat nacional, l’aposta per la emprenedoria i els empresaris autònoms i fomentar l’agricultura. En aquest últim punt el PP és el partit que té una fulla de serveis més complerta i extensa a la província.

Quines accions es poden fer i creu necessaris per al territori en defensa del medi ambient?

Crec que caldria conscienciar a la població sobre la necessitat del reciclatge. Afavorir les activitats que preserven el medi ambient, com poden ser la caça i la pesca. Al final són les que més coneixem i poden evitar problemes com la desforestació o prevenció d’incendis. I per últim també destacaria que cal potenciar la tecnologia pel tractament dels purins, que permetria ampliar la cabana de la província de Lleida, cosa necessària i prioritària.

Quin país europeu considera un bon referent com a model polític?

França, pel seu pragmatisme, l’orgull nacional i per la seva distribució competencial.

I ja per acabar, coneix el diari digital Lleida.com? Si ho desitja, pot aconsellar-nos per tal que puguem millorar.

Sí, sí, i tant que us conec. Bé, com que només publiqueu en català, el meu consell que us podria donar és que ho féssiu amb els dos idiomes oficials a Catalunya: català i castellà.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta