De Gispert: "Jo no sóc independentista, però no tenim cap altre camí"

SEGREcom
28-08-2015
  • De Gispert: "Jo no sóc independentista, però no tenim cap altre camí"

Adversàries polítiques en el passat, es van unir ahir per recolzar Junts pel Sí per al 27-S i el seu cap de llista per Lleida, Josep Maria Forné. Núria de Gispert, presidenta del Parlament i militant d'Unió Democràtica fins al passat juliol, va participar en un acte de precampanya a Guissona juntament amb Marina Geli, consellera de Salut durant el govern del PSC a la Generalitat i ara militant de Moviment d'Esquerres (MES). Una imatge difícil d'imaginar fa uns anys.

"Jo no sóc independentista", va afirmar De Gispert en la seua intervenció, encara que va afegir que els catalans "no tenim cap altre camí". "No ens volen", va dir, amb referència a l'Estat espanyol.

Per a la presidenta del Parlament, el 27-S "obre un camí ple d'incertesa, però amb un horitzó clar si guanya Junts pel Sí".

Geli, per la seua part, va afirmar que el que impulsa la unió de Junts pel Sí és la "il·lusió per formar un mateix projecte després dels atacs que hem tingut per terra, mar i aire". ERC va ser representada en l'acte per Bernat Solé, número quatre de la candidatura lleidatana i alcalde d'Agramunt; i també hi va assistir l'alcalde de Guissona i president del consell de la Segarra, el republicà Xavier Casoliva. Tant ells com Forné van destacar el fet de ser una llista amb candidats d'ideologies molt diverses, però units per l'objectiu d'obtenir la independència de Catalunya. Forné va insistir que "ser anticatalà en el mercat polític espanyol cotitza a l'alça" i va defensar la independència com a mitjà per a la prosperitat econòmica i social. Per la seua part, Solé va subratllar que "ja són massa anys d'agressions i de somiar amb el país que volem".

D'altra banda, l'acte de presentació de Junts pel Sí a Guissona va tenir lloc a la sala de plens de l'ajuntament, davant d'un centenar de persones. Al seu torn, la presentació dels candidats va anar a càrrec de Casoliva.

espanya

Forné va afirmar que ser anticatalà "cotitza a l'alça" en el mercat polític espanyol

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta