De Museu de Joguets a espai social

REDACCIÓ
08-12-2019
  • De Museu de Joguets a espai social
  • De Museu de Joguets a espai social
  • De Museu de Joguets a espai social

La família Mayoral ha cedit l’edifici que acollia el Mayoral Espai d’Art a Verdú, que també va ser la seu del Museu de Joguets i Autòmats, al Grup Alba de Tàrrega perquè dinamitzi el territori culturalment i socialment amb els seus projectes enfocats a millorar la qualitat de vida de les persones amb especials dificultats. L’objectiu de l’entitat és convertir-lo en un centre d’art singular referent de Catalunya, projecte per al qual compten amb el suport de la Fundació Josep Santacreu, alhora que organitzaran tallers i activitats per als usuaris i les entitats locals. Manel Mayoral, acompanyat dels seus fills Cristina i Jordi, al costat de representants del Grup Alba, de la Fundació Josep Santacreu i de l’ajuntament de Verdú, va presentar ahir aquest acord de cessió als veïns.

Cristina Mayoral va explicar que “cedim l’edifici al Grup Alba perquè lideri un nou projecte mantenint els objectius i els valors amb què nosaltres vam impulsar primer el Museu de Joguets i després el Mayoral Espai d’Art, que són dinamitzar el territori i oferir noves oportunitats a la gent”. Des del Grup Alba, la directora, Maite Trepat, va concretar que a començaments d’any iniciaran les activitats com els tallers artístics i que a la primavera acollirà la primera exposició d’art singular amb artistes amb capacitats diferents i problemes de salut mental. Trepat va dir que l’acord consisteix en un lloguer simbòlic durant vint anys de l’edifici, que després passarà a ser propietat d’Alba.

L’edifici Mayoral és un singular i majestuós immoble de 2.000 metres quadrats, dividits en quatre plantes, ubicat a la plaça Major de Verdú. Era una antiga casa del segle XV, coneguda com a Can Jan, i que van adquirir els pares de Manel Mayoral perquè el seu fill tingués un lloc on viure si decidia quedar-se a Verdú. Fa dos dècades va ser remodelat pels arquitectes Daniel Gelabert i Armand Solà. Del 2004 al 2012 va acollir el Museu de Joguets i Automàts i posteriorment va ser el Mayoral Espai d’Art, un projecte artístic que va finalitzar fa un any.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que el sector de l'hostaleria de Lleida hauria de tindre solucions...