Declarat un brot de verola del mico a Catalunya

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
18-08-2023
Actualitzat: 18-08-2023 10:03
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Declarat un brot de verola del mico a Catalunya
    Peu de foto: 
    Foto: Laura Fíguls (ACN)

Les possibilitats que es tracti d'un brot com l'estiu passat són "molt remotes"


L'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha declarat un brot de verola del mico a la ciutat, amb sis casos detectats entre juliol i agost. Des de l'ASPB recorden que en detectar un nombre de casos concret per a determinades malalties transmissibles ja es considera un brot. En aquest context, es comunica a la Subdirecció General de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública (SGVRESP) de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat i s'informa al sistema sanitari per millorar-ne la detecció. "És un procediment habitual", afirmen des de l'ASPB. Segons publica 'El Periódico', els sis casos identificats estarien desvinculats entre ells però es treballa amb la hipòtesi que ja hi ha transmissió comunitària

En declaracions a RAC1, el subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de la Generalitat, Jacobo Mendioroz, ha assenyalat que les possibilitats que es produeixi un brot com el de l'estiu passat "són molt remotes" i ha confirmat que dels sis casos, quatre s'han detectat a l'agost. 

ℹ️ FAQS sobre la verola del mico
Peu de foto: 
Vacuna contra la verola del mico. Foto: Laura Fíguls (ACN)

A finals de setembre del 2022, a Catalunya s'havien confirmat més de 2.000 casos de verola del mico i s'havien administrat gairebé 9.700 vacunes en diversos centres repartits arreu del territori. Segons l'ASPB en els brots detectats l'any passat la transmissió més probable va ser el contacte íntim amb parelles sexuals. 

La transmissió de persona a persona es pot donar pel contacte directe i estret amb les lesions cutànies o crostes, contacte amb roba o llençols utilitzats per una persona infectada o saliva i secrecions de les vies respiratòries d'algú que té una erupció de la verola del mico.

Comparteix

També t'interessarà