Decomissen dos pitons en una casa de Torres de Segre

REDACCIÓ
09-05-2019
  • Decomissen dos pitons en una casa de Torres de Segre

L’equip del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Lleida va intervenir aquest dimarts dos serps pitó després que el seu propietari, un veí de Torres de Segre, els volgués vendre a través d’internet.

El Seprona va denunciar administrativament l’amo per una infracció en la possessió, tràfic i comerç d’espècies incloses al Catàleg Espanyol d’Espècies Exòtiques Invasores. Així mateix, els agents d’aquesta unitat de la Guàrdia Civil van deixar les serps a disposició de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Els animals es trobaven al domicili de Torres de Segre des d’on el propietari realitzava la transacció. Aquesta espècie de pitó (Python regius) es va incloure el març d’aquest any al catàleg d’espècies exòtiques invasores, i s’estableix que els propietaris han d’informar de la tinença d’aquests animals l’organisme competent de la comunitat autònoma. La Guàrdia Civil també va informar que el comerç de totes les espècies incloses en aquest catàleg està prohibit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?