Decomissen més de 1.500 quilos d’ametlles robades

REDACCIÓ
14-09-2019
  • Decomissen més de 1.500 quilos d’ametlles robades

Els Mossos d’Esquadra han decomissat més de 1.500 quilos d’ametlles robades en camps de les Garrigues i el Segrià. Han estat un total de set intervencions que s’han practicat durant els dispositius preventius contra el furt d’ametlles iniciats a finals d’agost, que es posa en marxa coincidint amb l’inici de la campanya de recol·lecció i l’augment de furts als camps.

La policia ha recuperat les ametlles fent controls de pas en diferents punts estratègics de les dos comarques per detectar vehicles que puguin transportar-les cap als magatzems que compren el producte, que pot vendre’s per uns sis euros el quilo. De moment, i fins dimecres passat, havien aconseguit recuperar més de 1.500 quilos d’aquesta fruita seca suposadament robats en set decomissos diferents. Paral·lelament, s’ha obert una investigació per esbrinar l’origen de les ametlles. No es descarten detencions. En aquest tipus de casos, els Mossos identifiquen els ocupants dels vehicles però no poden denunciar-los ja que, malgrat que aquests no poden acreditar la procedència dels fruits, tampoc hi ha proves clares que han estat robats.

Els agricultors d’Aspa i Cogul van iniciar a principis de setembre patrulles nocturnes

Convé assenyalar que els agricultors d’Aspa i el Cogul van iniciar a començaments de setembre patrulles nocturnes després d’haver patit dos temptatives de robatori i dos robatoris als camps d’ametllers. Així mateix, s’avisen a través de WhatsApp en el cas de detectar algun vehicle sospitós. En un dels saquejos, els lladres es van emportar més de 400 quilos d’ametlles d’un camp del Cogul mentre que en un altre d’Aspa en van robar més de 2.000.

D’altra banda, l’Audiència de Lleida va condemnar fa uns mesos a més d’un any de presó un home per intentar robar més de 25 quilos d’ametlles en una finca de Corbins. En aquest cas, va agredir la propietària de la finca quan va ser descobert. Va ser jutjat per un delicte de robatori amb violència i intimidació. En el cas de ser detinguts, el més probable és que els autors siguin acusats d’un delicte de furt, que comporta penes menors.

Quant a la collita, els sindicats han pronosticat una bona campanya. JARC va apuntar que esperen produir un 43 per cent més que l’any passat, fins a les 63.000 tones en tot l’Estat, de les quals unes 6.500 a Catalunya. Les comunitats autònomes més productores són Andalusia, Aragó, Castella la Manxa i País Valencià. Catalunya se situa en cinquena posició. En els últims anys han proliferat les plantacions en zones de regadiu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta