Delegació del Pirineu per a ERC i Farré segueix al pla

SEGREcom
Publicat: 
19-01-2016
Actualitzat: 19-01-2016 9:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Delegació del Pirineu per a ERC i Farré segueix al pla

La Generalitat tindrà un nou delegat al Pirineu, ja que l’acord final entre CDC i ERC deixa en mans d’aquest últim partit aquest càrrec, que fins ara ostentava Albert Alins. Tot apunta que serà ocupat per Maria Rosa Amorós, exdiputada al Parlament i regidora d’Isona, o per l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, malgrat que no es descarta cap altra alternativa. En canvi, el del pla de Lleida continuarà depenent de Convergència, la qual cosa pràcticament assegura la continuïtat de Ramon Farré.

Pel que fa als delegats de les conselleries, tots seran del mateix color polític que el conseller, que d’entrada comportarà relleus als departaments assignats a Esquerra: Salut, Agricultura, Justícia, Benestar, Joventut i Esports. Un dels primers noms que ha sonat per al de Salut és el de Jordi Cortada Echauz, mentre que Esperança Cases, Jaume Montfort, Ferran de Noguera i Vidal Vidal són altres dels possibles delegats. A les conselleries de Convergència Democràtica de Catalunya hi ha prevista una certa continuïtat. Així doncs, es dóna per fet que Miquel Àngel Cullerés seguirà a Ensenyament, Dolors Tella a Territori i Montserrat Meseguer a Interior. Molt més dubtosa és la continuïtat d’Octavi Miarnau a Empresa, i també està per veure si Josep Borrell seguirà a Cultura.

En un altre ordre de coses, el de Miquel Pueyo és un dels noms que estudia ERC per a un dels dos càrrecs en els quals està previst dividir l’actual secretaria de Comunicació de la Generalitat. En aquest sentit, Miquel Pueyo va manifestar ahir que ningú li ha ofert el càrrec.

Comparteix

També t'interessarà