Delsams: convertir l'art del café en una passió

LLEIDACOM/ Griselda Mas i Amaia Rodrigo Arcay
07-06-2017
  • Delsams: convertir l'art del café en una passió
    Peu de foto: 
    Blai Delsams, l'impulsor de l'Escola de Cafè de Balaguer.
  • Delsams: convertir l'art del café en una passió
  • Delsams: convertir l'art del café en una passió

En ple casc antic de Balaguer hem trobat un local gran, acollidor i especialitzat en una de les begudes més interioritzades en el dia a dia de tothom: el café.

Però que té de diferent aquest misteriós local? Doncs que tracten el café com si fos un tresor, des de la seva producció, passant per les diferents formes de 'treballa'l'. Fins al resultat final: un café deliciós.

Què quin local és? Doncs l'Escola de Café.

Balaguerins i balaguerines, us sona l'empresa Delsams Torrefacció Artesana de Cafés, oi? Doncs el Blai Delsams forma part de la tercera generació d'aquests cafeters i és l'encarregat de tirar endavant, des de fa uns anys, l'Escola de café, que es troba concretament al carrer d'avall nº24. Davant d'aquest local també es troba la botiga de queviures de la seva família, on podeu comprar productes de molt bona qualitat i guays.

"Hi ha tant regal i tanta violència comercial en el sector de l'hosteleria que no es té en compte el producte final. Nosaltres ens preocupem per la producció i el resultat final", diu el Blai. I és cert. Ens ha fet unes quantes demostracions de les diferències entre cafés i ho corroborem (a més ens ho hem passat molt bé!). La diferència és molt bèstia!

Tanta coneixença del gra de cafè ha portat al Blai a fer un seguit de cursets personalitzats a empresaris o a la gent interessada en aquest producte. On es realitzen les classes? Doncs a la sala co-working que hi ha al final del local, habilitada amb wifi i televisió de plasma pensat, també per a fer-hi reunions d'empresa o, simplement, treballar tranquil·lament mentre prens una bona tassa de cafè.

L'ambient de l'Escola és de tranquil·litat i la decoració va d'acord amb l'estil de local: terra de parquet, tamborets, taules i cadires blancs, un penjador on els ganxos són tasses i cafeteres antigues, entre altres. A la barra hi trobaràs diferents pissarres amb els productes que s'hi ofereixen, des de begudes fredes a calentes. Des de lleidacom us recomanem el Café frappé i el caputxino. Res a veure amb el típic de bar i, a més, amb detall inclòs. Molt bonic i original!

Així doncs, en Blai us convida a passar una estona tranquils i bebent un café dels bons, de gust suau o intens. Com a tu t'agradi o ell et recomani. Si estàs estressat i no et vols quedar treballant a casa, pensa que a l'Escola de café hi tenen la sala co-working on et podràs concentrar al 100%. O, si decidedixes canviar el teu destí i convertir-te en un mestre d'aquesta beguda, podràs assistir als cursets que et preparin.

Ja saps... passió pel café.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?