Demanen 11 anys a l'exlíder de Vox per abusos sexuals a discapacitats

L. GARCÍA
23-09-2020
  • Demanen 11 anys a l'exlíder de Vox per abusos sexuals a discapacitats

La Fiscalia demana una condemna d’onze anys de presó per a l’exlíder de Vox a Lleida José Antonio Ortiz Cambray, acusat d’abusos sexuals a tres persones amb discapacitat. El judici per aquests fets s’ha fixat per al pròxim 25 de novembre a l’Audiència de Lleida. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els abusos van tenir lloc a Lleida entre els mesos de març del 2018 i el mateix mes del 2019, quan va ser detingut pels Mossos d’Esquadra després de la denúncia presentada per l’entitat Fundació Alosa, que té la tutela de dos de les víctimes.

L’acusat, segons resa l’escrit del fiscal, amb la intenció de satisfer el seu ànim libidinós, “va materialitzar diverses trobades sexuals” amb una de les víctimes “sabent que aquest tenia una discapacitat” amb diferents tocaments i accés carnal. Així mateix, la Fiscalia assenyala que Ortiz Cambray va quedar en una ocasió amb una altra de les víctimes, també amb una discapacitat, per anar al seu domicili i, una vegada allà, fer-li tocaments a canvi de diners. L’acusat també li va pagar per obtenir fotos de caràcter sexual. Segons el Ministeri Públic, hi ha una tercera víctima, ja que Ortiz Cambray va oferir també diners a una altra persona, amb una discapacitat psíquica amb un grau de disminució del 42%, a canvi d’actes o imatges sexuals, però aquest va rebutjar els oferiments.


RELACIONAT: Detingut el president de Vox a Lleida per presumptes delictes sexuals contra menors


Ortiz Cambray oferia diners a les víctimes per tenir relacions sexuals, segons va indicar la Fiscalia

Per aquests fets, la Fiscalia acusa l’exlíder de Vox a Lleida d’un delicte continuat de sol·licitud o obtenció, a canvi d’una remuneració, d’una relació sexual amb una persona amb discapacitat necessitada d’especial protecció, delicte pel qual demana una condemna de tres anys de presó.

Així mateix, sol·licita uns altres vuit anys de presó per un delicte d’abús sexual amb penetració continuat sobre persones del trastorn mental del qual s’ha abusat. També demana deu anys de llibertat vigilada després de complir la pena de presó i que indemnitzi les víctimes amb 32.000 euros.

L’entitat que tutela dos víctimes va trobar whatsapps “inapropiats”

Els Mossos d’Esquadra van detenir José Antonio Ortiz Cambray a començaments del març del 2019 després que la Fundació Alosa presentés una denúncia contra ell al trobar missatges seus de WhatsApp dirigits a dos de les víctimes, de 26 i 30 anys, amb un contingut “inapropiat”. En la primera declaració al jutge després del seu arrest, l’acusat va reconèixer que pagava entre 5 i 10 euros a dos homes perquè li enviessin fotos i vídeos de contingut sexual. Tanmateix, el desembre passat, va demanar declarar de nou i va canviar la versió, en què va negar qualsevol relació sexual amb les víctimes. Ortiz Cambray es troba en presó preventiva des del 8 de març del 2019, encara que l’Audiència va fixar una fiança de 6.000 euros perquè sortís en llibertat, quantitat que no va poder abonar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?