Demanen "compromís" polític per aprovar dues lleis que afecten a supervivents de càncer, aturades pel 23-J

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
20-06-2023
Actualitzat: 20-06-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  •  Demanen "compromís" polític per aprovar dues lleis que afecten a supervivents de càncer, aturades pel 23-J
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

La Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC) demana "compromís" polític per aprovar dues lleis que afecten els supervivents de càncer i que, denuncien, han quedat postergades per l'avançament d'eleccions generals. La federació reivindica que s'aprovi, d'una banda, la Llei per a la millora de la protecció social i laboral de les persones a qui els hagués estat diagnosticada una malaltia greu o carcinoma, i, de l'altra, la Llei de l'oblit oncològic. Segons s'exposa en un comunicat, totes dues iniciatives legislatives són "essencials". De fet, recorden que aquesta última, la de l'oblit oncològic, havia d'entrar en vigor aquest mes de juny però va quedar aturada amb la dissolució de les Corts i l'anunci d'eleccions el 23-J.

Per això, les entitats esperen que tan bon punt es reprengui l'activitat parlamentària es tramitin les lleis. 

Concretament, la llei per a la millora de la protecció social va ser aprovada pel Senat al maig de 2022 i des de llavors es trobava en període d'esmenes al Congrés dels Diputats. L'avançament dels comicis, però, ha fet que aquesta llei "cabdal" per a la protecció de les persones que han superat un càncer en el seu retorn a l'activitat laboral no pogués tramitar-se en aquesta legislatura.

És en aquest context que la FECEC vol que els partits es comprometin amb la seva aprovació i tinguin en compte les propostes de millora presentades per les entitats durant l’any 2022.  

La llei pel dret a l'oblit oncològic, per contra, estava ja en la fase final de tramitació, ja que es trobava pendent de ratificació parlamentària immediata. Per això, des de la FECEC esperen que tan bon punt es reiniciï l'activitat parlamentària es reprenguin els treballs per a la seva aprovació i entrada en vigor.

Comparteix

També t'interessarà