Demanen dimissions per avalar el nou telecadira de Baqueira

X.R.
17-12-2020
  • Demanen dimissions per avalar el nou telecadira de Baqueira

L’entitat ecologista Ipcena va demanar ahir la dimissió del director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, per una declaració d’impacte ambiental que avalava l’expansió de Baqueira al Sobirà. El portaveu, Joan Vázquez, va explicar que “els arguments que utilitzava han estat anul·lats per la sentència”. Es refereix a la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que declara nul·la la planificació urbanística per al telecadira previst a la Peülla al ser en zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i rebutja que l’estació pugui abocar aigües residuals al riu Bonaigua. Vázquez va dir que la sentència impedirà “activitats no tradicionals en zona perifèrica”.

Així mateix, va assenyalar que estudien denunciar un presumpte tràfic d’influències. Va apuntar que el 2015 el parc va fer un informe desfavorable, va assenyalar que aquell mateix any la llavors alcaldessa d’Alt Àneu, Laura Arraut, va enviar una carta a la conselleria de Territori demanant resoldre el problema i el 2017 el parc va emetre un informe favorable. Segons Vázquez, el canvi va ser per “pressions de les administracions”. Arraut va dir que volien fer notar que la normativa d’una zona perifèrica és diferent la del nucli del parc.

L’ajuntament d’Alt Àneu estudia recórrer la sentència

L’ajuntament d’Alt Àneu estudia presentar un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L’alcalde, Xavier Llena, va explicar que el jutge “desestima un informe favorable de l’Agència Catalana de l’Aigua en favor d’un altre d’Ipcena” i va assenyalar que hi ha informes del Parc Nacional i de la conselleria de Territori que apunten que l’alternativa de situar les pilones del telecadira fora de la zona perifèrica té un impacte mediambiental “més fort”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?