Demanen vendre en estacions abonaments de l’ATM

MARC CODINAS
11-01-2020
  • Demanen vendre en estacions abonaments de l’ATM

El sindicat CCOO proposa que les estacions de tren venguin títols de transport de l’ATM de Lleida com a mesura per augmentar l’ús d’aquests equipaments i arribar als 100 usuaris que Renfe estableix com el mínim per deixar les finestretes obertes. Aquest nou criteri que l’operadora de trens va posar en marxa l’1 de gener, arran que finalitzés el conveni amb Adif per a la venda de bitllets i informació presencial, ha comportat el tancament de més de 150 estacions a tot l’Estat.

A Lleida s’han vist afectades per aquesta decisió les estacions de Tàrrega, Cervera i Bell-lloc, la qual cosa ha provocat queixes per part d’usuaris i ajuntaments, que creuen que és una mesura que va en detriment dels viatgers i que comportarà el deterioramento de les instal·lacions. El tancament ha provocat que la de Lleida sigui l’única estació de Ponent on es manté el personal de venda de bitllets.

Com a alternativa, ara els bitllets poden comprar-se a les màquines expenedores que s’han instal·lat a les estacions, per telèfon o internet i a les oficines de Correus. Així mateix, Renfe ha desplegat personal a les estacions per informar els usuaris de la nova situació. Val a recordar que Terol Existeix va pactar amb el PSOE revertir aquest tancament per investir Pedro Sánchez.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?