UP denuncia “frau al consumidor” en l’oli verge

REDACCIÓ
27-11-2019
  • UP denuncia “frau al consumidor” en l’oli verge

Unió de Pagesos va denunciar ahir la “banalització” de l’oli d’oliva verge i verge extra i un “presumpte” frau al consum “per part d’envasadors, amb la col·laboració de la gran distribució, davant la falta de cultura d’oli del consumidor”.

L’organització agrària va portar ahir a terme un tast davant una gran superfície de la capital lleidatana perquè els consumidors poguessin comparar olis d’oliva d’oferta que es venen com a verge i verge extra. Jordi Pascual, responsable nacional del sector de l’oli d’UP, va denunciar que, “moltes vegades no tot l’oli verge i verge extra que es ven amb aquestes denominacions ho és”, alhora que va fer una crida a la societat perquè es recuperi “la valoració d’aquest producte per evitar que es continuï enganyant els consumidors a costa de la pagesia i amb l’únic benefici de la indústria i la gran distribució”.

UP va recordar que els productors “fa anys que pateixen els efectes de campanyes d’ofertes de preu” per part d’envasadors i la gran distribució, que “converteixen aquest producte en un producte reclam per als consumidors”. Això ha portat al fet que “molts consumidors considerin que preus superiors als 4 euros per un litre d’oli verge extra sigui car”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?