Denunciada una empresa agrària per actuar sense permís

E. FARNELL
21-09-2018
  • Denunciada una empresa agrària per actuar sense permís

Els Agents Rurals han obert un expedient sancionador a la filial agrícola de Sorigué per haver actuat sense autorització en uns terrenys forestals de 4.800 metres quadrats a la Sentiu de Sió. En concret, denuncien que les accions dutes a terme per la firma són incompatibles amb el que està permès a la finca, que en total té més de 500 hectàreees. La infracció es va produir per rompre sense autorització aquesta àrea forestal de 4.800 metres quadrats. En concret, s’ha omplert d’àrids una pedrera, s’ha eliminat la coberta vegetal de la zona i s’han dut a terme treballs de conreu. Així mateix, els treballs tampoc comptaven amb l’informe favorable de l’ajuntament de la Sentiu de Sió.

Fonts dels Agents Rurals van apuntar que a partir d’ara seran els tècnics forestals del departament d’Agricultura els que han de determinar la sanció per actuar sense permís. En aquest sentit, van apuntar que es determinarà si existeix la possibilitat de legalitzar les actuacions portades a terme amb la respectiva sanció o restituir tota la zona i pagar una multa corresponent. Val a recordar que fa dos anys els Rurals també van denunciar la mateixa firma per eliminar vegetació forestal d’aquesta àrea, per l’extracció d’àrids i per abocar residus en un forat de 2.700 metres quadrats.

El departament d’Agricultura va obrir l’any 2015 uns altres cinc expedients sancionadors a la firma agrària per haver transformat en regadiu una superfície de 45 hectàrees, classificades com a zona especial de protecció d’aus (zepa) a la finca de Sant Jordi de Muller, també a la Sentiu de Sió. Les denúncies es van anar succeint en dos anys. La llei forestal obliga a sol·licitar una autorització a Agricultura per tal de convertir un terreny forestal o erm en cultivable i, en funció dels informes que han de validar que la transformació no afecta cap espai protegit, se n’autoritza la transformació o no. En el cas de la Sentiu de Sió, tampoc s’ha sol·licitat autorització a l’ajuntament ni a Agricultura, segons va informar els Agents Rurals.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta