Denunciat per enverinar animals en un camp de l'Urgell

REDACCIÓ
05-04-2022
  • Denunciat per enverinar animals en un camp de l'Urgell
  • Denunciat per enverinar animals en un camp de l'Urgell
  • Denunciat per enverinar animals en un camp de l'Urgell

Els Agents Rurals han denunciat una persona per utilitzar un rodenticida (raticida) per combatre l’excés de conills que perjudicava una finca d’arbres fruiters de Bellpuig (l’Urgell). En la mateixa actuació s’ha denunciat un magatzem de fitosanitaris i biocides del Pla d’Urgell per vendre productes d’ús professional especialitzat a particulars sense el Carnet de Biocida.

L’actuació, realitzada per Agents rurals del l’Àrea Bàsica de l’Urgell i membres del Grup  Especial de Verins i Antifurtivisme, es va iniciar el passat dia 10 de març quan una persona va denunciar al Cos d’Agents Rurals la mort del seu gos al paratge Pont del Rei d'aquest municipi lleidatà.  

Els Agents Rurals van trobar en aquest indret una trentena de pastilles de rodenticida escampades en un camp de pomeres, així com una guineu, un conill i una garsa morts. La depredació dels conills de la zona per part d’altres espècies d’animals és presumiblement la causa de la seva mort. Es dona la paradoxa que l’aplicació de rodenticida en el medi natural també elimina els depredadors que ajuden a combatre l’excés de conills.

De les investigacions es dedueix que la probable causa de les morts és el mal assessorament rebut per l’agricultor al qual se li va vendre en un magatzem especialitzat un verí rodenticida anticoagulant que només pot ser adquirit i aplicat per professionals autoritzats.   

Actualment s’està a l’espera dels resultats de les necròpsies dels animals que està efectuant el Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.  

L'actuació ha comptat amb la coordinació del Servei de Protecció dels Vegetals, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el Departament de Salut.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta