Denunciats dos homes per volar amb ultralleugers durant l'estat d'alarma

ACN
Publicat: 
05-05-2020
Actualitzat: 05-05-2020 11:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Arxiu aeronaus avions ultralleugers

Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos homes per volar ultralleugers infringint les mesures de confinament de l'estat d'alarma. Els fets van tenir lloc el passat diumenge al migdia, quan un helicòpter dels Mossos va detectar el vol de les dues aeronaus sobrevolant l'espai aeri català. Els agents de la Unitat de Mitjans Aeris creuaven la comarca del Bages i van detectar per la ràdio de comunicacions la presència d'una aeronau que provenia d'Artesa de Segre i es dirigia cap a Moià, i d'una altra que aterrava al camp del Pla de Bages. Tot seguit, van activar dotacions terrestres per adreçar-se als camps de vol per identificar-ne els ocupants.
Els agents van denunciar els dos pilots per incompliment del reial decret del govern espanyol ja que a més de fer una activitat no prevista en les excepcions de l'estat d'alarma, s'havien desplaçat a més d'un quilòmetre del seu habitatge habitual.

El vol de les dues aeronaus model TECNAM ha estat també informat a les autoritats aeronàutiques per tal de determinar si s'ha incomplert alguna altra normativa vigent, en coordinació amb la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) dels Mossos.
 

Comparteix

També t'interessarà