Denuncien que ja hi ha 51 varietats de gelats amb òxid d'etilè, una substància cancerígena

ACN
11-08-2021
  • Denuncien que ja hi ha 51 varietats de gelats amb òxid d'etilè, una substància cancerígena

L'assocaciació FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat aquest dimecres que ja hi ha 51 varietats de gelat fabricats per Froneri afectats per contaminació amb òxid d'etilè. En un comunicat, l'organització afirma que ha detectat una llista amb lots de 14 varietats noves de gelats afectats, i que es comercialitzen amb la marca Nestlé. El 26 de juliol, FACUA va fer pública una llista amb 46 varietats amb lots contaminats, de gelats fabricats per Froneri i venuts amb les marques de Nestlé, Milka, Toblerone, Nuii, Oreo, Princesa, La Lechera i Smarties. El 6 d'agost, va afegir 19 varietats més que ara se sumen a les 14 comunicades aquest dimecres.

FACUA explica que ha accedit al llistat de 14 nous lots gràcies a la informació aportada per un treballador d'un Supercor Gasolineres Repsol i un altre petit establiment de Saragossa.

L'associació reclama a Nestlé i Froneri que "actuiin amb transparència i facin pública la llista completa de productes afectats". Fins ara, FACUA diu que l'únic avís que hi ha és un missatge a la seva pàgina web on insten els consumidors a teclejar els sis primers dígits del lot de gelat que han comprat per saber si està contaminat.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?