Denuncien sis conegudes empreses alimentàries en detectar reduflació en els seus productes

REDACCIÓ
23-06-2022
  • Denuncien sis conegudes empreses alimentàries en detectar reduflació en els seus productes
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) denúncia que l'increment dels preus de l'energia i matèries primeres ha provocat una important pujada de preus de diferents béns i serveis. Un estudi realitzat xifra en un 9,4% la pujada anual en el cost d'alimentació.

OCU adverteix que en el sector de l'alimentació alguns grans fabricants per a evitar la penalització que suposa una pujada de preus han optat per una estratègia diferent: la reduflación, que consisteix a oferir menys quantitat pel mateix preu. Un estudi d'OCU ha comprovat que almenys un 7% dels productes de la seva cistella de la compra s'ha vist afectat per la reduflación.

L'organització ha presentat una denúncia davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) perquè determini si la reduflación, donar menys pel mateix, és una pràctica que pogués alterar la competència de manera deslleial, a causa de la falta de transparència per als consumidors. OCU ha denunciat a les sis empreses en les quals fins ara ha detectat aquesta pràctica, Pastes Gall, Danone, Pescanova, Colacao, Tulipa i Campofrío.

A més de la denúncia a la CNMC l'organització informarà el Ministeri de Consum perquè estudiï la implantació de mesures que obliguin els fabricants a millorar la informació que donen als consumidors sobre el preu i la quantitat dels seus productes.

Encara que en principi, des del punt de vista de la informació en l'envàs i etiquetatge dels productes es compleix amb la normativa, OCU considera que en realitat pot considerar-se una pràctica de competència deslleial, ja que no hi ha una informació clara per al consumidor sobre la pujada preus i aquesta falta de transparència altera la competència. El consumidor no té una informació completa sobre la veritable naturalesa i característiques del producte induint-li a prendre decisions errònies que poden afectar els fabricants que pugen de manera clara el preu, i que es poden veure penalitzats enfront dels quals emmascaren les pujades amb reduccions en la quantitat de producte.

L'Organització de Consumidors i Usuaris, amb independència de la legalitat de la reduflació, critica aquestes pràctiques opaques, ja que en la majoria de les ocasions és imperceptible per als consumidors. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta