Denuncien un veí de Balaguer amo d’un llebrer mort a cops

A.G.B.
23-07-2019
  • Denuncien un veí de Balaguer amo d’un llebrer mort a cops

Els Agents Rurals han denunciat administrativament un veí de Balaguer després de certificar que un llebrer de la seua propietat va ser trobat mort a cops i ocult en uns matolls d’una zona forestal. L’amo de l’animal s’enfronta a una sanció d’entre 2.000 i 20.000 euros per una infracció molt greu de la llei de Protecció dels animals per falta de cura.

Els fets es remunten a setmanes enrere, quan els Agents Rurals van trobar un llebrer mort al costat del camí de Castelló de Farfanya. Veïns van alertar que feia dies que un llebrer rondava per la zona.

Els Agents Rurals van poder identificar el propietari perquè el gos portava xip

Una patrulla es va desplaçar fins al lloc i el gos va guiar els rurals fins al lloc on hi havia un altre llebrer mort, segons va explicar a aquest diari Francesc Coll, cap d’àrea bàsica dels Agents Rurals a la Noguera. La necròpsia va determinar que el gos havia mort a cops i no per un atropellament.

“El gos tenia xip i estava a nom d’una persona amb domicili de Toledo però amb la col·laboració del Col·legi de Veterinaris de Castella-la Manxa es va poder determinar que el propietari és un veí de Balaguer”, va afirmar Coll. L’home va ser citat a declarar i no va saber donar cap explicació convincent.

El cap dels Rurals de la Noguera va afegir que “tampoc havia interposat una denúncia de la seua desaparició”. Per aquesta raó, el van denunciar per una infracció molt greu de la llei de Protecció dels animals per falta de cura. En el cas que s’hagués provat que el propietari era l’autor de la mort, hauria estat denunciat penalment per un delicte de maltractament animal.

D’altra banda, els Rurals també es van fer càrrec de l’altre llebrer, que no portava xip, i ningú el va reclamar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?