Des-Tapa't, dit i fet!

LLEIDACOM/ Mònica Mombiela i Griselda Mas
22-02-2017
  • Des-Tapa't, dit i fet!

Camines per l'Eix Comercial de Lleida amb presses i amb mil coses al cap i necessites parar i prendre't el teu temps. Doncs aquesta és la premisa del restaurant cafeteria Des-Tapa't de Lleida. Situat al bell mig de l'Eix comercial de la ciutat en un edifici antic dels porxos del Carrer Major trobem un racó de pau i tranquilitat que et permet gaudir de la filosofia slow

L'Albert Calafell amb només 26 anys, i amb uns quants d'experiència en esdeveniments a l'esquena, es va embarcar fa un any i mig en un projecte arriscat que s'ha fet realitat al cor del carrer Major. En aquells moments no hi havia massa oferta hostalera al centre comercial per excel.lència de la ciutat i justament al mateix temps que obria el Des-tapa't ho feia un establiment de les mateixes característiques just al davant mateix. "La competència en aquest sentit és bona perquè atraiem clients en aquesta zona que fins ara no tenia oci més enllà de les vuit de la tarda", explica l'Albert content del resultat de la seua experiència. 

Per fer realitat la idea que tenia al cap van començar les obres d'adequació del local retirant parets i envants per deixar veure els fonaments d'una casa antiga característica de les que hi havia al segle passat a la riba del riu. Després de cinc mesos de treball va començar el procés de decoració del qual se n'ha encarregat totalment l'Albert. Basat en conjugar harmònicament la innovació gastronòmica ,l'espai està dissenyat a base de fusta nòrdica, elements reciclats … i dotat alhora d’un ambient tranquil, reposat, que facilita la conversa. 

Els objectes reciclats es troben repartits arreu del local, així pots trobar rodes de bicicleta que funcionen com a làmpares o bé texans que decoren els murs i fins i tot portes antigues que ara conformen la barra de la cafeteria. "M'agrada reciclar i buscar més d'una utilitat als objectes", recorda l'Albert que també explica que va voler mantenir els signes d'identitat de l'edifici conservant una volta de pedra i sobretot el sostre de pedra que presideix la segona planta de l'establiment on hi ha la part per celebrar aniversaris o sopars de grup.

El nom del restaurant uneix dos significats en un. Per una banda simbolitza el fet d'anar destapant parets i obrint espais per poder fer realitat el somni de l'Albert i de l'altra, doncs juga amb el tema de les tapes que se serveixen al local. Precisament la filosofia casual food pretén oferir un ambient on la gent pugui esmorzar i dinar ràpid però amb plats elaborats. La carta aposta doncs pels entrepans, hamburgueses, amanides i tapes d'autor. 

Des-tapa't ja ha aconseguit fidelitzar una clientela que va des dels 20 fins als 65 anys ja que hi ha cabuda per totes aquestes franges d'edat. A més, l'Albert vol seguir mantenint aquesta oferta hostalera més enllà de les vuit del vespre en una zona on antigament s'acabava a aquesta hora l'ambient. Els sopars de grups i l'horari nocturn de la cafeteria es concentra entre dijous i dissabtes, entre setmana es fan horaris més comercials.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?