Desfilada de tractors a Agramunt

REDACCIÓ
19-05-2019
  • Desfilada de tractors a Agramunt

L’Associació d’Agricultors Verge del Socós d’Agramunt va celebrar ahir la festa dels agricultors en honor al seu patró, sant Isidre Llaurador. L’acte central de la jornada va ser la benedicció dels tractors pel rector de la parròquia de la capital del Sió i els posteriors Tres Tombs que van començar a les 12 hores i van recórrer la plaça Fondandana, ubicació que es va estrenar en aquesta edició amb èxit i a petició de l’organització.

La desfilada va comptar amb la participació de més d’un centenar de tractors i altres vehicles agraris, entre els quals hi havia autèntiques peces de museu amb tractors dels anys 30 del segle passat. S’ha de destacar que la festa va reunir agricultors de tota la ribera del Sió, destacant un grup procedent de Montgai amb tractors molt antics, dos dels quals conduïts per dones, així com altres de Butsènit d’Urgell i de Puigverd d’Agramunt. Des de l’organització van destacar que “aquesta ha sigut una de les edicions més participatives de la festa” i van assegurar que l’objectiu de cara als propers anys és repetir ubicació.

La festa de Sant Isidre es va completar amb un esmorzar popular i un dinar al pavelló firal, que va reunir uns 120 comensals.

L’acte central dels Tres Tombs va comptar amb la participació de l’alcalde, Bernat Solé, que va estar acompanyat de diferents edils, entre els quals hi havia el portaveu a l’oposició, Antonio Farré. Per la seua part, l’Associació Festa, Gastronomia i Cultura va organitzar un vermut popular per presentar la setena mostra DVins, que es farà el dia 25.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?