Desmantellada una segona macroplantació de marihuana a Almatret en el que portem d'estiu

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
13-09-2023
Actualitzat: 13-09-2023 18:41
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Desmantellada una segona macroplantació de marihuana a Almatret en el que portem d'estiu
    Peu de foto: 
    Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos detenen 4 persones i intervenen 2.135 plantes en avançat estat de creixement


Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una altra macroplantació de marihuana a Almatret. Després de localitzar a l'agost més de 1.800 plantes en 14 hivernacles, en aquesta ocasió la xifra ha pujat fins a les 2.135 plantes en avançat estat de creixement. A finals de juny els Agents Rurals van localitzar un terreny en una zona coneguda com Tossal Gros que estava desbrossat i netejat amb forats al terra i mànegues desplegades. També van veure unes tendes de campanya a prop i tot semblava preparat per una plantació de marihuana. Ho van comunicar als Mossos que van començar a investigar i a vigilar els terrenys. Finalment s'ha pogut detenir a quatre persones que passaran properament a disposició judicial a Lleida.

La zona on hi havia la macorplantació, anomenada els Tossals d'Almatret, és un espai natural protegit per la Xarxa Natura 2000. Es troba aïllada, al mig d'un bosc entre valls i barrancs que des dels tossals cauen abruptament cap al riu Ebre.

Els agents rurals van comunicar els fets als mossos i van facilitar un informe complert de tot el que havien vist. La policia va obrir una investigació i quan es van desplaçar a la zona van veure l'àrea desbrossada i van detectar altres feixes properes on ja s'havia establert el cultiu de marihuana amb plantes en diferents estats de creixement. També van veure generadors de llum i bombones d'aigua per pujar fins als cultius l'aigua que captarien del riu.

A partir d'aquí, es van establir una sèrie de vigilàncies discretes en diferents dies i horaris per detectar les persones que estarien a càrrec del cultiu. Els mossos van continuar investigant per recollir més proves i poder identificar altres persones relacionades i àrees de cultiu properes.

Finalment, aquest dimarts va començar el dispositiu d'explotació de la investigació amb l'arribada al lloc dels agents d'investigació, seguretat ciutadana i equips de l'ARRO.

Tot i la dificultat per accedir-hi sense ser detectats, gràcies a la ràpida actuació, es va aconseguir detenir al mateix lloc a quatre persones que se suposa que s'encarregaven de la vigilància i el cultiu.

En les diferents feixes es van comptabilitzar 2.135 plantes de marihuana. També es van trobar una bossa amb 7,5 quilos de cabdells de marihuana preparats per al consum. Un cop es van recollir les mostres pertinents es van tallar totes les plantes i destruir en una trituradora vegetal.

Comparteix

També t'interessarà