Desmantellen dues plantacions de marihuana a Camarasa i Juncosa

ACN
18-06-2021
  • Desmantellen dues plantacions de marihuana a Camarasa i Juncosa
  • Desmantellen dues plantacions de marihuana a Camarasa i Juncosa

Els Mossos d'Esquadra van desmantellar aquest dimecres dues plantacions de marihuana a Ponent. Una d'elles es trobava en una nau industrial de Camarasa (Noguera). Hi van trobar 2.790 plantes i van detenir un home de 39 anys i nacionalitat neerlandesa com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, que està previst que passi a disposició judicial divendres. En l'altra actuació, els Mossos van desmantellar un cultiu de 2.478 plantes de marihuana en creixement en un terreny agrícola a Juncosa (Garrigues) i van trobar un amagatall on s'aixoplugava la persona que es dedicaria al control i cultiu de la plantació. La investigació continua oberta per esbrinar la identitat dels responsables d'aquest cultiu i no es descarten detencions.
La investigació del cas de Camarasa es va iniciar el mes passat després de tenir indicis de l'existència d'una plantació de marihuana en una nau industrial propera al polígon Sant Jordi d'aquest municipi de la Noguera. Els agents van localitzar la nau i van comprovar que disposava d'instal·lacions d'extracció d'aire insonoritzats i amb filtres per evitar les olors. A més, van detectar un gran consum d'electricitat inclús en horari nocturn, tot i que en principi no hi constava cap activitat empresarial.

Finalment, ahir dimecres es va entrar a la nau, distribuïda en dues plantes. Al pis superior van comprovar que s'havia habilitat una zona per viure i en la planta inferior diverses sales on es realitzava el cultiu de 2.790 plantes de marihuana. Durant l'escorcoll es va detenir un home com a responsable del cultiu. Segons els Mossos, la instal·lació, perfectament equipada, presentava un potencial de diversos cultius anuals i es trobava en procés d'augment de la seva capacitat productiva.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?