Desmantellen una plantació de 2.800 plantes de marihuana al Pallars Sobirà

REDACCIÓ
Publicat: 
06-09-2023
Actualitzat: 06-09-2023 12:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Desmantellen una plantació de 2.800 plantes de marihuana al Pallars Sobirà
  Peu de foto: 
  Mossos d'Esquadra
 • Desmantellen una plantació de 2.800 plantes de marihuana al Pallars Sobirà
  Peu de foto: 
  Mossos d'Esquadra
 • Desmantellen una plantació de 2.800 plantes de marihuana al Pallars Sobirà
  Peu de foto: 
  Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir sis homes, d'edats compreses entre els 25 i 48 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal.

A finals de juliol els mossos van tenir coneixement d'una possible plantació de marihuana en una zona boscosa al costat de la població de Llagunes, al terme municipal de Soriguera (Pallars Sobirà).

De manera discreta es van fer les primeres comprovacions i van confirmar la plantació, així com l'existència de sis tendes de campanya on viurien les persones responsables de la seguretat i del seu manteniment.

Les plantes es trobaven en diferents feixes desbrossades al llarg d'un barranc. També es va localitzar, per sobre de la plantació i enmig del bosc, el que s'anomena zona de vida amb sis tendes de campanya. A més a més, havien habilitat una altra zona on es preparava i assecava la collita.

Després de realitzar una sèrie de vigilàncies, i amb tots els indicis recollits, a primera hora d’ahir es va realitzar l'explotació de la investigació amb l'entrada i perquisició a la zona on habitaven els detinguts i el desmantellament de la plantació de marihuana. El dispositiu estava format per investigadors, agents de seguretat ciutadana, equips de l'ARRO i l'helicòpter.

Els agents van intervenir 2.800 plantes, de prop d’1,5 metres, amb un pes total de droga de 2.156 kg i un valor que superaria els 4 milions d'euros. A més, els investigadors van localitzar documentació i cinc telèfons mòbils.

En el moment de l'entrada es van detenir tres homes i inicialment tres més van fugir pel bosc. Poc després, el dispositiu policial va permetre detenir-los.

Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tremp.

Comparteix

També t'interessarà