‘Desmesura d’amor’, retorn poètic de Josep Borrell

J.B.
22-02-2020
  • ‘Desmesura d’amor’, retorn poètic de Josep Borrell

Quaranta poemes agrupats en dos parts i un epíleg que versen sobre l’amor i també el pas del temps, “dos de les grans qüestions sobre les quals sempre dóna voltes la literatura universal”. Així de contundent, igual que el títol, Desmesura d’amor, és el retorn literari de l’escriptor lleidatà Josep Borrell tres anys després del seu anterior poemari, Aigua, ànima, i gairebé un any després de deixar la direcció dels serveis territorials a Lleida de la conselleria de Cultura al complir seixanta-cinc anys i jubilar-se.

Publicat a la col·lecció La Suda de Pagès Editors, Borrell presentarà aquest nou llibre el proper 3 de març al Cafè del Teatre en un acte en el qual estarà acompanyat per Francesc Pané i amb un recital a càrrec d’uns altres dos col·legues de passió literària, Carles M. Sanuy i Laia Noguera.


El recital de presentació serà el dia 3 de març, amb Francesc Pané, Carles M. Sanuy i Laia Noguera

“El títol, Desmesura d’amor, resumeix molt bé el concepte del llibre, amb uns poemes sobre varietats d’aquest món de l’amor i l’enamorament, que és molt intens”, va explicar l’autor a SEGRE. Un poemari en el qual es reflecteixen “històries de fracassos i de resurreccions, en les quals vas oscil·lant d’un costat a un altre, de vegades de forma desesperada”, va descriure Borrell sobre un llibre plantejat en dos parts, “com si es tractés de la història de dos individus que, en una mena de recorregut narratiu, el lector anés descobrint-ne les diverses etapes de la vida”.

L’escriptor, autor d’una desena de poemaris des d’Un adulat desig (1986), va assegurar que “el lector podrà veure’s reflectit en aquests poemes, com si fossin miralls, segons el moment sentimental en què es trobi cada un.” “Algun té un punt tràgic, també n’hi ha amb certa ironia, fins i tot una mica de cinisme, però també esperança..., crec que conviden a tornar a estimar”, va afegir el poeta.

Josep Borrell (Mollerussa, 1954) va exercir de catedràtic de Batxillerat i inspector d’Educació. Va ser director de l’IEI (1994-2000) i responsable de la delegació de Cultura a Lleida (2012-2019). També és autor d’estudis literaris.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next