⏯️ Desmunten el darrer punt de vacunació massiva contra la covid-19 a Ponent

ACN
01-10-2021
 • ⏯️ Desmunten el darrer punt de vacunació massiva contra la covid-19 a Ponent
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Ajuntament de Tàrrega)
 • ⏯️ Desmunten el darrer punt de vacunació massiva contra la covid-19 a Ponent
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Ajuntament de Tàrrega)
 • ⏯️ Desmunten el darrer punt de vacunació massiva contra la covid-19 a Ponent
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Ajuntament de Tàrrega)

Salut ha desmuntat aquest divendres a Tàrrega el darrer punt de vacunació massiva contra la covid-19 que encara quedava operatiu a les comarques de Ponent. Des de l'abril a l'Espai Mercat de la capital d'Urgell s'han vacunat 66.000 persones i ara els professionals de l'Àrea Bàsica treballaran amb la mateixa intensitat però amb estratègies de "proximitat" per arribar als que encara no estan immunitzats. A Tàrrega ara es vacunarà cada divendres a la Biblioteca Pública però, tal com ha explicat la infermera responsable de la vacunació a Lleida, Eloïsa Setó, no es descarta la possibilitat de fer sessions en determinats llocs per "apropar" la vacuna. Setó ha dit que estan "tremendament" orgullosos de la feina feta.

Amb el desmuntatge del punt de vacunació massiva de Tàrrega Salut inicia una nova fase del pla de vacunació contra el coronavirus. Setó ha definit aquesta fase com a "intensa" i de "proximitat" però també ha volgut deixar clar que pels professionals de l'Àrea Bàsica, no deixa de ser res més que "el que s'ha fet en qualsevol pla de vacunes". Sí que ha reconegut que el de la covid-19 ha estat un pla de vacunacions "únic", del qual n'estan "tremendament" orgullosos i per això ha volgut mostrar agraïment per a tots els qui l'han fet possible. Això no obstant, ha destacat que ara el protagonisme de la vacunació el torna a assumir l'Àrea Bàsica ja que ells són els "experts" en treballar totes les estratègies comunitàries.

Malgrat tot, els professionals no treballaran aquesta nova fase de manera "aïllada" sinó que ho faran amb agents comunitaris d'associacions i administracions diverses. L'objectiu és analitzar el percentatge de vacunació per franges d'edat i detectar si hi ha algun col·lectiu de "difícil captació". Llavors es treballarà per planificar i tirar endavant una estratègia comunitària per apropar la vacuna a la població que encara no esta immunitzada.

Els altres punts de vacunació massiva que hi havia a les comarques de Ponent i que ja han deixat d'estar operatius són els de la Fira de Mollerussa, el d'Alcarràs i el de Balaguer.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta