Destrossen diverses tombes al cementiri del Palau d'Anglesola

REDACCIÓ
18-07-2019
  • Destrossen diverses tombes al cementiri del Palau d'Anglesola
  • Destrossen diverses tombes al cementiri del Palau d'Anglesola

Aquest dilluns, uns desconeguts han entrat al recinte del cementiri municipal del Palau d’Anglesola realitzant diferents destrosses. En total s’han malmès vuit creus. L’alcalde del municipi, Sr. Francesc Balcells i Teixidó, ha denunciat els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra perquè puguin fer les investigacions pertinents. També s’han comunicat els desperfectes als propietaris. L’Ajuntament condemna enèrgicament els fets i confirma que repararà les creus malmeses amb el vistiplau dels familiars.

Malauradament el vandalisme al municipi del Palau d'Anglesola és continu i s’incrementa en el període estival. De fet, el cementiri ja havia sofert danys en anteriors ocasions, trencant marcs de fotos, gerros de flors i fins i tot l’escultura d’un àngel que presideix el recinte. Fins ara, però, mai havien fet caure simbolisme religiós.

No és el primer episodi vandàlic viscut al municipi, donat que ja s'havien donat actes d’incivisme que afecten parcs i jardins, instal·lacions de reg, de llum, mobiliari urbà, espais municipals. Són fets aïllats que preocupen al veïnat i suposen una despesa alta en reparacions de més de 30.000 € anuals. Des de l'Ajuntament afirmen que cal insistir en una educació cívica a les famílies, entitats, escola i, paral·lelament, també reclama més presència policial al municipi. A més a més, des del cos de Mossos d’Esquadra i des del Consistori, recomanen a la ciutadania denunciar sempre aquests actes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next