⏯️ Detectat des d'Àger un bòlid brillant sobre el nord d'Osca

REDACCIÓ
30-06-2021
  • Detectat des d'Àger un bòlid brillant sobre el nord d'Osca
  • ⏯️ Detectat des d'Àger un bòlid brillant sobre el nord d'Osca

A les 22.44 hores d'aquest dimarts, les cambres de la Xarxa de Detecció de la Universitat de Màlaga i de la Societat Malaguenya d'Astronomia han detectat un bòlid sobre el Pirineu d'Osca. El bòlid va ser captat des de les estacions d'Àger (UMA/*SMA/J.L.Salt) a Lleida, i Masquefa (UMA/*SMA/E.Reina) a Barcelona.

En el vídeo s'adverteix com el meteoroide recorre la zona del cel compresa entre l'Óssa Major i l'Óssa Menor.
També pot observar-se com es desplaça lentament per la cantonada superior esquerra i desapareix poc abans d'arribar a les llums del crepuscle.

L'objecte va recórrer 16 km amb rumb nord-oest descendint des de 91 km d'altura fins a 74 km a una velocitat d'uns 57.000 km/h prop de la vertical de Benasc.

Conxita Montull Gabarrella, una veïna de Balaguer va poder captar amb la càmera del seu dispositiu mòbil l'estel que sobrevolà el Pirineu d'Osca. El meteoroide, al seu pas pel territori semblava una bola de foc, tot i que l'estació d'Àger va confirmar que es tractava d'un bòlid, que en ser un meteorit de més de 10 grams, va generar un gran solc a l'hora d'entrar en l'atmosfera terrestre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?