Detecten en ametllers de Lleida una plaga de vespa

REDACCIÓ
14-02-2020
  • Detecten en ametllers de Lleida una plaga de vespa

El departament d’Agricultura ha llançat una recomanació als productors d’ametller perquè retirin i cremin durant l’hivern els fruits que hagin estat afectats per la vespa de l’ametller i que hagi quedat a l’arbre o a terra abans que emergeixin els nous insectes a la primavera. Aquesta petició arriba després d’haver detectat la presència d’aquestes vespes de l’ametller en diferents plantacions de Lleida i Tarragona. Cremar aquestes ametlles evitarà, segons va informar Agricultura, que el vol de les vespes adultes pugui propagar la plaga dins i fora de la plantació. En aquest sentit, també insisteix que és convenient evitar el transport dels fruits que ja estiguin afectats.

Agricultura recomana que no es transportin fruits afectats per evitar-ne la propagació

Així mateix, es recomana als agricultors que de cara a l’arribada de la primavera s’apliquin a les plantacions afectades els tractament fitosanitaris adequats que marquen les indicacions del Servei de Sanitat Vegetal i dels tècnics de les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV).

D’altra banda, l’administració informa que per la seua banda està implementant una bateria de mesures necessàries per controlar la propagació de l’insecte, com per exemple la realització de prospeccions i delimitació de les zones afectades. També afegeix que s’han repartit fulls informatius entre els productors sobre com s’ha d’actuar en cas de tenir una plantació afectada o sobre quan i quins productes fitosanitaris aplicar.

La presència de la vespa de l’ametller, un insecte que prové de l’oest asiàtic, es manifesta de diferents formes depenent de l’època de l’any en què es trobi la seua evolució.

Durant l’hivern pot notar-se perquè les ametlles afectades queden adherides a l’arbre i van enfosquint-se fins a posar-se negres. A la primavera, la seua presència és palpable perquè els adults surten dels fruits i deixen un orifici d’entre 1 o 2 mil·límetres.

Al llarg de l’estiu, els fruits en els quals l’insecte ha introduït els ous tenen un aspecte deshidratat i són d’un color grisenc.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta