Detingut al Segrià per estafa i simulació de delicte

REDACCIÓ
22-01-2021
  • Detingut al Segrià per estafa i simulació de delicte
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Lleida van detenir el passat dimarts un home de 59 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Torrefarrera (Segrià), com a presumpte autor dels delictes d'estafa i simulació de delicte.

A principis de setembre un veí de Torrefarrera va denunciar un robatori amb força al seu domicili del carrer Mare de Déu de Montserrat. Segons la denúncia, li van foradar el pany i de l'interior li van sostreure diversos objectes. Dies més tard va ampliar la denúncia amb la relació d'objectes sostrets, factures associades i registres fotogràfics.

Durant les indagacions els investigadors van contactar amb l’empresa asseguradora que cobria la reclamació del sinistre i van detectar diversos indicis que apuntaven a que es podria tractar d'una simulació de delicte. Les gestions i peritatges que es van realitzar van demostrar que una de les factures aportades en realitat era un pressupost manipulat i que la totalitat de la seixantena de fotografies adjuntades s'havien realitzat posteriorment a la data del robatori.

A més, l’investigat també va denunciar, durant el mes de juliol, un robatori violent al polígon Les Comes de la mateixa població. Segons la denúncia, hauria estat víctima d'una estrebada de la bossa de mà per part de dos homes que haurien fugit corrents. Entre els objectes denunciats hi havia la clau del seu vehicle. Els mossos van poder constatar que la suposada factura de la nova clau aportada per cobrar l'assegurança no era més que un pressupost i que no havia comprat cap clau per reposar la sostreta.

Es dona la circumstància que des de l’any 2010 l’investigat  havia presentat altres cinc denúncies més, entre robatoris amb força i violents, en les quals denunciava en quatre ocasions el robatori d'uns anells tipus aliança.

Davant els fets, el passat dimarts els mossos van detenir l’investigat. Posteriorment es va realitzar una entrada i perquisició al seu domicili on els agents van localitzar, entre altres objectes, dos ordinadors portàtils, un telèfon mòbil, un rellotge i diverses joies que constaven en la denúncia que havia presentat per robatori.

El detingut passarà properament davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. Cal fer esment del perjudici que comporta aquesta mena de delictes, atès que malbaraten els recursos policials i judicials.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?