Detingut a Alcarràs un camioner que feia transport internacional amb documents que no eren seus

ACN
06-06-2022
  • Detingut a Alcarràs un camioner que feia transport internacional amb documents que no eren seus
    Peu de foto: 
    Mossos d'Esquadra

Agents dels Mossos de l’Àrea Regional de Trànsit de Ponent han detingut un home de 55 anys a Alcarràs (Segrià) que feia transport internacional amb una targeta a nom d'un ciutadà holandès. La detenció es va produir l'1 de juny com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic, oficial o mercantil. Concretament els fets van passar a la carretera L-800, on Mossos de trànsit van muntar un control de vehicles destinats al transport de mercaderies. D'altra banda, un segon conductor del vehicle ha estat sancionat amb 4.001 euros de multa perquè no havia introduït la seva targeta al tacògraf per enregistrar el descans obligatori. 

Pels volts de les 9 hores els agents van aturar un camió i van iniciar les comprovacions pertinents. Van detectar que l’única targeta introduïda al tacògraf no corresponia a cap dels dos conductors professionals que ocupaven el vehicle.

Un cop acabades totes les gestions els Mossos van determinar que la targeta inserida al tacògraf estava a nom d’un ciutadà holandès que no es trobava en territori espanyol.

Després d’escorcollar la cabina del vehicle, els agents van descartar descuit o oblit per part dels conductors en introduir les seves targetes al tacògraf, ja que les seves targetes personals de conductor es trobaven guardades en un compartiment clarament a la vista. Segons explica el comunicat dels Mossos, els tacògrafs digitals obliguen el conductor, una vegada iniciat el recorregut, a introduir determinades dades de manera manual. Per tant, és impossible l'oblit i només pot correspondre a un comportament realitzat de manera conscient.

Arran dels fets, els agents van detenir la persona que conduïa el vehicle en el moment de ser aturats, per la seva presumpta relació amb un delicte de falsedat en document públic, atès que havia alterat els arxius de dades amb signatura digital que obligatòriament ha d'enregistrar a les targetes de conductor i els informes impresos d'activitats generats a partir d'aquestes dades.

El camió va quedar immobilitzat en una àrea de descans propera i no es va aixecar el precinte fins que no es va fer efectiu el pagament de la multa anterior. El camioner detingut va passar l’endemà dels fets a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia a Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?