Detingut un veí d'Alcarràs per furtar a Lleida amb el mètode del punxa rodes

REDACCIÓ
04-06-2020
  • Detingut un veí d'Alcarràs per furtar a Lleida amb el mètode del punxa rodes
  • Arxiu Avinguda Prat de la Riba de Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu de l'Avinguda Prat de la Riba de Lleida

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home, de 38 anys, veí d'Alcarràs i de nacionalitat algeriana, com a presumpte autor d'un delicte de furt. Els fets van passar ahir, a les 13 hores, quan una senyora va accedir al seu vehicle, que tenia estacionat a Prat de la Riba, i va iniciar la marxa. Ràpidament es va adonar que alguna cosa no anava bé i es va aturar uns metres més enllà.

En sortir del vehicle va  veure que duia una de les rodes punxades. En aquest moment, un home es va apropar a ella senyalant la roda i explicant quelcom. Quan es centraven en la roda un altre home va aprofitar per accedir a l'interior del vehicle i furtar el telèfon mòbil. En aquells moments passava per la zona una furgoneta de l'ARRO i l'home que havia estat parlant amb la senyora va fugir corrents. Els agents en adonar-se'n que s'havia produït algun il·lícit el van perseguir fins que el van poder aturar. En arribar al lloc la víctima els va explicar els fets i van constatar que es tractava d’un furt amb la tècnica del punxa rodes. En aquesta metodologia delictiva es punxa una roda o es malmet el vehicle i, quan arriba el conductor i ja ha obert el vehicle, un dels participants el despista senyalant la incidència mentre un altre aprofita per obrir la porta i furtar els objectes de valor.

Al lloc dels fets es va recuperar el telèfon sostret que el lladre va llençar sota un vehicle mentre fugia  i les ulleres de sol que duia a sobre. El detingut, amb antecedents, passarà properament telemàticament davant de jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?