Detingut un veí de Lleida per tràfic de drogues i tinença d'armes

REDACCIÓ
Publicat: 
15-08-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Detingut un veí de Lleida per tràfic de drogues i tinença d'armes

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres un home, de 36 anys, veí de Lleida i nacionalitat colombiana, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, tinença d'armes, conducció temerària i desobediència i resistència als agents de l'autoritat. A mitjans de l'any passat, els mossos van tenir coneixement que un veí del carrer Col·legi, del barri de la Bordeta, es dedicaria a vendre activament cocaïna.

Els investigadors van poder concretar la identitat d'aquesta persona i ja en la fase prèvia van poder constatar les sospites inicials. A partir d'aquí es van establir una sèrie de vigilàncies espaiades en el temps. Des de l'estiu de l'any passat fins aquets juliol es van realitzar més d'una quinzena de vigilàncies constatant vint-i-cinc transaccions de cocaïna.

La continuïtat de la investigació, però, es va veure interrompuda arran un incident amb arma de foc ocorregut al desembre de l'any passat en l'entorn d'una discoteca de la LL-11 a Lleida. Quan els agents van arribar al lloc van detenir la seva dona en possessió d'un revòlver però, tot apunta, a que el protagonista de la baralla va ser ell però va fugir abans de l'arribada dels mossos. Això va provocar que durant uns mesos aturés les seves activitats.

Posteriorment els agents que van continuar les vigilàncies van poder constatar que, a banda de vendre cocaïna a consumidors finals, també proveïa droga a petits traficants coneguts ja pels investigadors. Un cop recollits els indicis suficients aquesta setmana es va passar a la fase final per tal de detenir-lo i assegurar les proves.

Aquest dimecres els agents van seguir el vehicle conduit per l'investigat i en arribar al carrer de la Mercè van ordenar que s’aturés. Ell, però, va fer cas omís a les indicacions i va fugir del lloc iniciant-se un seguiment. Realitzant conducció temerària per diversos carrers va arribar fins al camí de la Mariola on el van poder aturar. Tot i la resistència activa els agents el van detenir i en una ronyonera van localitzar 14 grams de cocaïna. En el decurs d'aquesta actuació també es va assegurar i precintar el pis del carrer Col·legi.

Dijous al matí es va realitzar una entrada i perquisició al pis i els agents van localitzar 101,5 grams de cocaïna en roca, 20 grams de marihuana, dues bàscules de precisió i tot de eines, plàstics i retalls habitualment utilitzats en el tràfic. Posteriorment es van adreçar a l'Avinguda Pla d'Urgell on disposaria d'un traster. A l'interior van localitzar un paquet de 1.093,5 grams de cocaïna, una altra bossa amb 105,4 grams més de cocaïna, 476,8 grams de marihuana, un revòlver de 22 mm i 229 cartutxos del mateix calibre i 268 cartutxos de 9 mm. 

En total s'han intervingut 1,32 kg de cocaïna i 497 grams de marihuana, tot valorat en prop de 85.000 €. El detingut, amb antecedents, passarà avui davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà