Detinguts per cultivar marihuana en un municipi del Segrià

ACN
18-11-2020
  • Pla detall d'alguns dels cabdells de marihuana comissats pels Mossos d'Esquadra en una finca d'Almenar

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns dos homes de 31 i 38 anys, veïns de Lleida i Almenar (Segrià) i dimarts un home de 31 anys, veí d'Abrera (Baix Llobregat), acusats de cultivar marihuana en una finca d'Almenar. Els agents van comissar 8,7 quilos de cabdells, 10 plantes de més d'un metre i 5 sacs de material fitosanitari per afavorir el creixement de les plantes. Calculen que la instal·lació, amb deshumidificadors, ventiladors, làmpades, extractors d'aire i transformadors, permetia produir diverses collites l'any. A més, van detectar que la instal·lació estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa. Per tot això els consideren autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
Segons han explicat els Mossos, les detencions són el resultat d'una investigació iniciada mesos enrere després de conèixer que en una finca situada a la partida Bassa Nova, dins del terme municipal d'Almenar (Segrià), hi podia haver una plantació de marihuana. Durant una inspecció a la finca, els agents van notar una forta olor de marihuana i van veure una nau amb les finestres bloquejades, amb aparells d'aire condicionat en funcionament i tubs de ventilació.

Dilluns, durant un dispositiu de vigilància, els investigadors van detenir dues persones que vivien a la mateixa explotació. Es tracta de dos germans albanesos que s'encarregaven de cuidar les plantes. L'endemà van detenir a Lleida el presumpte responsable de la plantació, un home de 31 anys de nacionalitat marroquina, que té nombrosos antecedents. Tots ells passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta