Detinguts un home i un menor d'edat per vendre marihuana a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
14-08-2019
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Detinguts un home i un menor d'edat per vendre marihuana a Lleida

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts un home, de 28 anys, i un menor de 17 anys, veïns de Lleida i nacionalitat espanyola, per vendre marihuana a Lleida. A principis d'estiu els mossos van tenir coneixement que un veí del carrer Bonaire de Lleida es dedicaria a la venda de marihuana a consumidors finals en bossetes de 5 i 10 €. A més els informadors denunciaven que utilitzaria a menors d'edat per realitzar les vendes finals.

Un cop fetes les comprovacions inicials es va establir un dispositiu per comprovar el presumpte tràfic de drogues i la possible participació de menors. Durant el mes de juliol es van realitzar vigilàncies en dies discontinus i es va constatar que les vendes les realitzaven un home i un jove que semblava menor d'edat. Els investigadors van poder concretar la identitat d'ambdós i va resultar que el jove tenia 17 anys d'edat i seria el germà de la parella sentimental del principal responsable del fet. Tots viurien en el mateix pis amb dos nadons més de la parella.

Aquest dimarts, un cop recollits els indicis suficients, es va detenir les dues persones i es va realitzar una entrada i perquisició al domicili. A l'interior es va localitzar 1,5 kg de marihuana, valorada en uns 7.850 €, 2.215 € en bitllets fraccionats, una bàscula de precisió, bossetes per la venda al detall i diversos estris relacionats. També es van recollir 28 gàbies amb ocells fringíl·lids protegits. A més el pis es trobava en unes deficients condicions higièniques, ple de brutícia i evident descurança. Davant la situació de risc dels menors els mossos van realitzar una comunicació a la DGAIA per alertar del fet.

El menor va quedar en llibertat a mans del seu pare que no resideix en el mateix domicili dels fets. El detingut, amb antecedents per fets similars, passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà