Deu municipis lleidatans ofereixen cases als refugiats

REDACCIÓ
14-06-2018
  • Deu municipis lleidatans ofereixen cases als refugiats

Almenys una desena de localitats de Lleida es van mostrar ahir disposades a acollir alguns dels 630 refugiats de l’Aquarius, que arribaran possiblement dissabte a València. Es tracta de Mollerussa, Vielha, la Seu, el Pont de Suert, Solsona, Tàrrega, Agramunt, Verdú, Montgai i la Granadella, que se sumen a Artesa de Lleida i Lleida ciutat. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar que la ciutat ja forma part de la xarxa de ciutats que estan disposades a donar un habitatge a aquest col·lectiu i que en el cas que els demanin acollir algun d’aquests migrants, ho estudiaran. En el mateix sentit es va expressar l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, que va apuntar que durant la crisi de la guerra de Síria “ja vam comunicar a la Generalitat que estàvem disposats a acollir”, mentre que el primer edil de Vielha, Juan Antonio Serrano, va apuntar que “si és necessari” buscarien “la fórmula per poder acollir-los, per una qüestió humanitària”.

Al Pont de Suert, l’ajuntament està disposat a fer “el que sigui necessari”, segons l’alcalde, José Antonio Troguet. A Solsona ofereixen un habitatge on podria viure una família nombrosa, segons va apuntar el primer edil, David Rodríguez. A Tàrrega convocaran durant les properes setmanes una reunió amb entitats per elaborar una relació dels recursos disponibles a la ciutat. Així mateix, a Agramunt, malgrat que l’ajuntament no disposa de pisos municipals lliures, l’alcalde, Bernat Solé, va assegurar que faran de mediadors “amb les entitats bancàries propietàries de pisos buits perquè els posin en circulació per acollir els refugiats”. Mentrestant, a Verdú tenen previst oferir l’alberg de temporers, amb capacitat per a 32 persones, en cas que els demanin un espai per als refugiats de l’Aquarius. A les Garrigues, la Granadella posarà a disposició d’aquests migrants dos habitatges que s’adequaran en cas que aquestes persones arribin finalment a la localitat. A més, Montgai també disposa de dos habitatges que ja es van oferir el 2015 i l’alcalde, Jaume Gilabert, va afirmar que la Generalitat “ja els ha valorat” i que es troben “a l’espera que arribin els migrants”.

D’altra banda, el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) es reunirà dimarts amb diverses ONG per coordinar l’acollida dels refugiats de l’Aquarius. En el conjunt de l’Estat, més de 230 ajuntaments han respost a la crida de la FEMP i han manifestat la seua predisposició a acollir-los.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta